Aktuelno

Prevara u obavlјanju privredne delatnosti

22.02.2024.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo prevara u obavlјanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su A. S. (1985) faktički odgovorno lice privrednog društva „Mija Trans Trade“ i jednog preduzeća iz Barajeva, kao i J. S. (1959) formalno odgovorno lice „Mija Trans Trade“, dok će za isto krivično delo biti podneta krivična prijava protiv tridesetjednogodišnjakinje, formalno odgovornog lica preduzeća iz Barajeva.

Oni se sumnjiče da su, tokom 2020. i 2021. godine, prikazivanjem lažnih činjenica i dovođenjem u zabludu predstavnika dva preduzeća iz Subotice i Novog Sada sklopili ugovor o kupoprodaji goriva sa odloženim plaćanjem na osnovu koga su preuzeli veće količine goriva na benzinskim stanicama ovih preduzeća, koje nisu platili.

Gorivo su, kako se sumnja, prodali bez evidentiranja u svojom firmama i na ovaj  način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 18.257.824 dinara za koliko su oštećeni novosadsko i subotičko privredno društvo. 

A. S. i J. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.