Актуелно

Припадници саобраћајне полиције одузели 11 возила од учинилаца тежих прекршаја

29.02.2024.
MУП

Припадници саобраћајне полиције одузели су 11 возила од учинилаца тежих прекршаја за свега недељу дана колико се примењује ова мера. Три возила одузета су на територији Полицијске управе у Шапцу, два на територији Полицијске управе за град Београд и по једно возило на територији полицијских управа у Ваљеву, Врању, Јагодини, Краљеву, Лесковцу и Новом Пазару.

У највећем броју случајева основ за одузимање возила били су прекршаји управљања возилом без возачке дозволе која је претходно одузета због казнених поена, као и прекршаји управљања возилом у време трајања заштитне мере забране управљања моторним возилом. Скрећемо пажњу да су четири учиниоца прекршаја од којих је возило одузето били млађи од 22 године, укључујући једну малолетну особу.

Министарство унутрашњих послова подсећа да се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, као и да мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом.