Актуелно

Ухапшени осумњичени за трговину утицајем и злоупотребу у вези сa јавним набавкама

01.10.2019.
МУП

Број: 855/19
1. октобар 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су Г. П. (1968) одговорно лице Опште болнице у Пироту, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и Г. С. (1961) одговорно лице предузећа „Гросис“ д.о.о. из Ниша, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Полиција је поднела и кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетпетогодишње жене запослене у Општој болници у Пироту, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је Г. П. користећи свој службени положај тражио од четрдесетпетогодишње жене да у спецификацији материјала и конкурсној документацији у поступку јавне набавке медицинског, потрошног и санитетског материјала у Општој болници Пирот, унесе карактеристике и стандарде који су унапред договорени са Г. С. одговорним лицем „Гросис“ д.о.о., са циљем да се тиме елиминишу остали потенцијални понуђачи и посао у вредности од 1.628.750 динара без ПДВ-а додели том предузећу.

Осумњиченима Г. П. и Г. С. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Нишу.