Актуелно

Ухапшен због превара

01.12.2023.
ПУ за град Београд

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Полицијском управом у Јагодини, а по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су М. Ј. (1984) због постојања основа сумње да је на територији Србије извршио више кривичних дела превара.

Сумња се да је он, од маја до новембра ове године, на једном сајту оглашавао на продају возила наводно увезена из иностранства, лажно се представљао и уговарао продају, захтевајући да му купци пре испоруке уплате аванс у износу од 3.000 до 7.000 евра, што су они и учинили.

М. Ј. је потом, како се сумња, мењао бројеве телефона и прекидао комуникацију са оштећенима којима возила никад нису испоручена.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Позивамо грађане који су оштећени на исти или сличан начин да се јаве у Полицијску управу за град Београд или на број телефона: 011/279-84-09.

Министарство унутрашњих послова упозорава грађане да приликом куповине возила из увоза и посредством сајтова новац не уплаћују авансно, да избегавају огласе у којима је купопродајна цена много нижа у односу на техничке карактеристике, годину производње и стање возила, као и да не уплаћују новац без личног контакта са продавцем и без претходног прегледа возила, уз пратећу документацију.