Актуелно

Приведена двојица малолетника због сумње да су направили, одржавали и уређивали Инстаграм профил "дрогасрбијааа"

05.04.2018.
МУП

Број: 238/18
5. април 2018.године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против криминала, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, идентификовали су и привели двојицу малолетника, старих 16 и 15 година, који се сумњиче да су извршили кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

Постоје основи сумње да су њих двојица били администратори, односно направили, одржавали и уређивали Инстаграм профила "дрогасрбијааа".

Наиме, након што је друштвена мрежа „Инстаграм“, на захев МУП-а, угасила први профил "дрогасрбија", неколико дана касније се на истој друштвеној мрежи појавио нови профил са називом "дрогасрбијааа".

На профилу "дрогасрбијааа“ пренет је мањи део фотографија и материјала са угашеног профила "дрогасрбија", на којима се налазе  недозвољене супстанце, чиме су приведени малолетници како се сумња наводили друге на уживање опојних дрога.

По налогу Tужилаштва за високотехнолошки криминал, против њих ће бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Да подсетимо, због истог кривичног дела раније су идентификована двојица малолетника, старих 17 година, који се сумњиче да су били администратори Инстаграм профила „дрогасрбија“.