Актуелно

Из саобраћаја искључена 33 возача због вожње под дејством алкохола

04.10.2021.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, приликом редовне контроле, током викенда, из саобраћаја су искључили 33 возача међу којима двојицу због насилничке вожње и једног који је одбио да се алкотестира.

 

Педесетосмогодишњи возач „реноа“ се сумњичи да је, 3. октобра, у Нишу, управљајући возилом са 2,13 промила алкохола у организму, слетео са пута и ударио у металну ограду породичне куће.

 

Њему је, због прекршаја насилничка вожња, одређено задржавање, након чега му је Прекршајни суд у Нишу изрекао казну затвора у трајању од 45 дана, новчану казну у износу од 130.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од 10 месеци и 17 казнених поена.

 

Полиција је, такође, у граду зауставила и двадесетдеветогодишњег возача „пежоа“ који је возио са 2,20 промила алкохола у организму.

 

Због прекршаја насилничка вожња, Прекршајни суд у Нишу изрекао му је новчану казну у износу од 120.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од девет месеци и 15 казнених поена.

 

Саобраћајна полиција задржала је још петорицу возача, старости 26, 44, 32 и 51 годину који су возили са 1,45 промила, 1,31 промил, 1,29 промила и 1,19 промила алкохола у организму, као и тридесетједногодишњег возача „цитроена“ који се сумњичи да је управљајући возилом са 1,44 промила, без положеног возачког испита, ударио у паркирано возило.

 

Такође, полиција у Алексинцу је у редовној контроли, покушала да заустави тридесетдвогодишњака који је возио „пежо“, али се он оглушио о наређење полиције да заустави возило, а када га је полиција сустигла и зауставила, одбио је да се алкотестира, па му је одређено задржавање.

 

Против свих возача ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

 

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.