Aktuelno

Lažna vest

17.04.2024.
MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je vest, koju su preneli pojedini mediji pod naslovom „Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku“, lažna i da je to još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike.

Posebno naglašavamo da Policijskoj upravi u Kralјevu nije prijavlјen nijedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, kao i da u MUP-u  nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.

Takođe, policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojnomedicinskoj akademiji nije primlјena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje plasiranje netačnih i neproverenih informacija koje obmanjuju i uznemiravaju građane i javnost.

Pozivamo medije da ne pristupaju olako objavlјivanju ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti provere sve informacije u Odelјenju za medije i komunikacije MUP-a, putem mejl adrese biro@mup.gov.rs ili na broj telefona 011 3139781.