Актуелно

Искључено више возача због вожње под дејством алкохола или наркотика

18.01.2022.
ПУ Нови Пазар

Припадници Полицијске управе у Новом Пазару синоћ су искључили из саобраћаја више возача који су возили под дејством алкохола или психоактивних супстанци, као и једног који је одбио да се алкотестира.

Полиција је синоћ у Улици Стевана Немање, зауставила „БМВ“ којом је управљао четрдесетједногодишњи мушкарац под дејством канабиса. Приликом прегледа код њега је пронађено 1,3 грама марихуане.

У Градској улици, двадесетседмогодишњи мушкарац управљао је „аудијем“ под дејством кокаина.

Полиција је у Тутину искључила из саобраћаја и задржала до истрежњења двадесетогодишњег и тридесетпетогодишњег мушкарца, један је „аудијем“ управљао са 1,30 промила алкохола у организму, а други нерегистрованим „аудијем“ управљао, како се сумња, под дејством алкохола, јер је одбио да се алкотестира.

Возачима је одређено задржавање и против њих ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Такође, синоћ је у Муру, тридесеттрогодишњи мушкарац управљајући камионом под дејством алкохола слетео с пута и лакше се повредио. Лаке повреде је задобио и његов сувозач. 
Против возача, по налогу надлежног тужилаштва, поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

У улици Својбор, педесеттрогодишњи мушкарац је искључен из саобраћаја јер је затечен да управља „опелом“ са 1,13 промила алкохола у организму.


Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.