Актуелно

Заплењена марихуана, ухапшени осумњичени

16.09.2020.
ПУ за град Београд

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у више одвојених акција, запленили су око осам килограма марихуане и више од пола килограма хероина и ухапсили Н.Ж. (1988), И.С. (1996), А.Ћ. (1989), А.Д. (1992), У.Ђ. (2000), Д.С. (1995) и А.Г. (2000) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и А.Ж. (1995) који се сумњичи за неовлашћено држање опојних дрога.

Полицијски службеници су пронашли око 530 грама хероина приликом прегледа аутомобила „форд фокус“ у коме су били Н.Ж. и И.С, док је мања количина ове дроге нађена у стану осумњиченог Н.Ж. у Обреновцу.

Такође, прегледом стана у Обреновцу у коме живи И.С, полиција је пронашла око 200 грама марихуане и мању количину кокаина.

У другој акцији, полиција је прегледом аутомобила „алфа ромео“ осумњиченог А.Ћ. запленила око пет килограма марихуане, док је у стану у Земуну где он непријављено борави пронашла две кесице ове дроге као и пиштољ са 57 комада муниције, због чега се терети и да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је, такође, прегледом другог стана у Земуну у коме А.Ћ. непријављено борави са А.Д, пронашла око 200 грама марихуане.

У трећој акцији, полиција је прегледом стана на Врачару где непријављено борави осумњичени У.Ђ. пронашла џак са око 2,4 килограма марихуане, док је у дворишту пронашла и 38 пакетића ове дроге које је осумњичени претходно бацио кроз прозор.

Полиција је у четвртој акцији, у стану на Звездари где бораве осумњичени Д.С. и А.Г. запленила око 173 грама марихуане, као и мању количину кокаина и МДМА.

Том приликом, полицијски службеници су код А.Ж. пронашли три пакетића са мањом количином марихуане које је, како се сумња, претходно купио од осумњиченог Д.С.

Осумњичени су, уз кривичне пријаве, приведени Вишем јавном тужилаштву Београду.