Актуелно

Министар Стефановић похвалио припаднике полиције који су у две одвојене акције запленили скоро 260 килограма марихуане

17.07.2020.
Стефановић: „У добро организованим полицијских акцијама на територији Републике Србије полиција је успела да заплени значајнију количину наркотика. На Граничном прелазу Градина, полицијски службеници граничне полиције запленили су око 205 килограма дроге, док су припадници београдске полиције запленили око 54 килограма“...
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић похвалио је припаднике полиције који су, у две одвојене акције, запленили скоро 260 килограма марихуане.

„У добро организованим полицијских акцијама на територији Републике Србије полиција је успела да заплени значајнију количину наркотика. На Граничном прелазу Градина, полицијски службеници граничне полиције запленили су око 205 килограма дроге, док су припадници београдске полиције запленили око 54 килограма“, рекао је министар.

Он је истакао да је борба припадника полиције против нарко-трафикинга у последњих неколико година изузетно запажена.

„Очекујем од њих да наставе још снажније. Хоћу да се захвалим свим оним полицајцима који свакодневно раде на терену, који се боре да нарко-дилери немају слободу на улицама и не дозвољавају им да нуде дрогу нашој деци, али и показују да им је стало да свој посао обављају професионално, посвећено и у корист грађана Републике Србије“, рекао је Стефановић.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе граничне полиције, запленили су скоро 205 килограма марихуане и ухапсили италијанске држављане А. Г. (1960) и А. М. (1973) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је на Граничном прелазу Градина, прегледом камп возила којим је управљао осумњичени А. Г. док се А. М. налазила на месту сувозача, пронашла и запленила укупно 204,7 килограма марихуане.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Пироту.