Актуелно

Министар Вулин: Бесмислена мржња нас подсећа да само јединствени Срби могу да спрече понављање Јасеновца или Олује

10.09.2021.
„Турковићки није доста што се Срби под претњом робије терају да признају лажни геноцид, мало јој је што за хиљаде покланих Срба у Подрињу нико није одговарао, а сада би Србима да забрани да обележе и место јасеновачког геноцида. У Јасеновцу нису страдали само Срби и меморијални комплекс у Доњој Градини чуваће успомену на све жртве, али неће дати да се забораве и убице и народи из којих су дошли“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин...

„Турковићки није доста што се Срби под претњом робије терају да признају лажни геноцид, мало јој је што за хиљаде покланих Срба у Подрињу нико није одговарао, а сада би Србима да забрани да обележе и место јасеновачког геноцида. У Јасеновцу нису страдали само Срби и меморијални комплекс у Доњој Градини чуваће успомену на све жртве, али неће дати да се забораве и убице и народи из којих су дошли“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин одговарајући на изјаву министарке Бисере Турковић, поводом најаве председника Србије о плану изградње меморијалног центра у Доњој Градини, да је неприхватљиво да се на територији БиХ гради и ради без одлуке и одобрења њених институција и грађана.

„У Босни и Херцеговини, од Изетбеговића до Турковићке, толико мрзе Србе да ни мртвима не дају ни мир ни саучешће. Нису то дали ни живим мајкама српских жртава, па још мање осећају обавезу према давно умрлим мајкама јасеновачке деце. Александар Вучић је окупио Србе и учинио их јединственим политичким народом, вратио им је право да се сећају и да не допуштају да им било ко понижава ни мртве ни живе. Не прође ниједан дан, а да бесмислена мржња не подсети да само јединствени Срби могу да спрече понављање Јасеновца или Олује“, поручио је министар Вулин.