Актуелно

Министар Вулин обишао боксере пред светско првенство: Бокс је спорт патриота

22.10.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, у пратњи председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, посетио је данас репрезентативце Србије пред почетак светског првенства у боксу чији је домаћин Србија...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, у пратњи председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, посетио је данас репрезентативце Србије пред почетак светског првенства у боксу чији је домаћин Србија.

Министар Вулин, који је и члан организационог одбора за припрему светског првенства у боксу, уверио се у спремност, мотивисаност и способности наших спортиста и пожелeо им највише пласмане на предстојећем светском такмичењу.

„Репрезентативцима Србије у боксу, на челу са капитеном Бабићем, желим пуно успеха на предстојећем светском првенству у Београду. Уверен сам да ће вас 12 врхунских спортиста постићи значајне резултате и да ћете обрадовати Србију и српски народ. Бокс је спорт патриота уз који су одрастале генерације", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин спортистима.

„Београд је једини град у историји који је два пута организовао светско првенство у олимпијском боксу. Први пут је било организовано давне 1978. у нашој престоници и ево сада 2021. године и зато је наша одговорност још већа.

Предстојеће светско првенство у Београду, радом Владе Србије, председника Александра Вучића и Боксерског савеза Србије биће организовано на највишем нивоу. Вратићемо боксу ону популарност коју је некада имао", нагласио је министар унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посебно је поздравио четири руска боксера који су, захваљујући председнику Вучићу, добили српске пасоше и ту могућност да наступају за Србију на предстојећем светском првенству.

Министар Вулин је нагласио да МУП много улаже у спорт и да  је у току формирање спортске чете у оквиру Министарства унутрашњих послова где ће бити места и за најбоље боксере.