Актуелно

Mинистар Вулин: МУП у протеклих годину и по дана дао посебан акценат борби за заштиту и очување животне средине

01.10.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас на Међународном сајму лова и риболова, који се одржава у Новом Саду, да је Министарство унутрашњих послова у протеклих годину и по дана дало посебан акценат борби за заштиту и очување животне средине, те да је у том циљу основана и Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас на Међународном сајму лова и риболова, који се одржава у Новом Саду, да је Министарство унутрашњих послова у протеклих годину и по дана дало посебан акценат борби за заштиту и очување животне средине, те да је у том циљу основана и Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине.

„Припадници наше Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине су у периоду од првог јануара до данас поднели укупно 442 кривичне пријаве за извршено 451 кривично дело против животне средине. Од наведеног броја поднетих кривичних пријава 428 је из области биодиверзитета. Највећи број кривичних пријава односи се на незаконит лов, незаконит риболов, шумску крађу, пустошење шума, убијање и злостављање животиња, чак 65 поднетих кривичних пријава, а поднете су и кривичне пријаве за уништење, оштећење, изношење у иностранство и уношење у Србију заштићеног природног добра. Припадници Министарства унутрашњих послова наставиће упорну борбу против свих оних који би да уништавају наше природне ресурсе", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, на чију је личну иницијативу основана Јединица за сузбијање еколошког криминала.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је и сам ловац, истакао је да је Ловачки савез Србије партнер Министарства унутрашњих послова и да су ловци увек ту када треба помоћи човеку или животињи и да никада нису тражили похвале и заслуге због тога зато што су ловци на првом месту добри и честити људи.

„Хоћу још једном да поручим мојим драгим ловцима да могу да рачунају на своју државу и да су криволовци посебно на мети српске полиције. Шуме и ловишта неће бити простор на коме неко може без икакве дозволе и реда и у време ловостаја да врши лов на нашу дивљач и да угрожавањем и нарушавањем природе и нехуманим односом према дивљачи, остварује профит и зараду. Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине појачала је свој рад и надзор у свим местима у Србији. Kриволовци су посебно на мети српске полиције", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и честитао организаторима на успешној реализацији Међународног сајма лова и риболова у Новом Саду на коме ће наступити бројни излагачи из Србије, Мађарске, БиХ, Републике Српске, Аустрије и других европских земаља.