Актуелно

Министар Вулин: Вучић показао шта значи снага појединца у политици

09.09.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас гостујући на телевизији Хепи да је председник Републике Србије Александар Вучић показао шта значи снага појединца у политици, захваљујући којој је Србија данас поштована и цењена у свету...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас гостујући на телевизији Хепи да је председник Републике Србије Александар Вучић показао шта значи снага појединца у политици, захваљујући којој је Србија данас поштована и цењена у свету. 

„Србија је фактор стабилности на Балкану, јер има председника кога људи поштују. Имао сам прилику да присуствујем састанцима председника и у Бриселу и у Москви, код оних који га сматрају пријатељем и не баш тако, али сви га доживљавају са великим искреним поштовањем које се заслужује“, рекао је министар Вулин  гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи. 

Говорећи о заједничкој седници Владе Републике Србије и Мађарске, министар Вулин је оценио да је Споразум о стратешком партнерству између Србије и Мађарске веома значајан. 

„Имали смо историју сукоба са Мађарском, а сада смо захваљујући личним односима председника Вучића и председника Виктора Орбана у историјском смислу на највишем степену односа између наша два народа. То говори колико је важна мисија појединаца у политици“, рекао је министар Вулин.

Истакао је да Мађарска, када су у питању евроинтеграције Србије, увек без компромиса и храбро подржава ставове Србије наглашавајући да смо ми држава без које нема стабилности на Балкану. 

Министар Вулин је навео да је са мађарским колегом Шандором Пинтером потписао споразум о мешовитим полицијским патролама на мађарско-српској граници и изразио уверење да ће такав споразум бити убрзо постигнут и везано за македонско- српску границу.

„Без заједничке борбе читавог региона, а пре свега мислим на Мађарску и Србију нема начина да се заштитимо. Сваки мигрант који не уђе у Србију, је мигрант мање у Бечу, али и у Београду. То морамо заједно да радимо и да се боримо. Мигранти када чују да је граница чврста, не иду преко тог простора, већ на друго место“, навео је министар Вулин.  

Министар Вулин је подсетио да је Србија од 2015. године до данас добила многобројне похвале за одлично управљање мигрантском кризом и да му је изузетна част што се налази на челу те радне групе.