Актуелно

Стефановић и Пикап разговарали о даљој сарадњи у области борбе против насиља у породици и против злоупотребе наоружања

16.01.2020.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Франсис Пикап о даљој сарадњи у области борбе против насиља у породици и борбе против злоупотребе лаког и малокалибарског наоружања...
Стефановић и Пикап разговарали о даљој сарадњи у области борбе против насиља у породици и борбе против злоупотребе наоружања
Стефановић и Пикап разговарали о даљој сарадњи у области борбе против насиља у породици и борбе против злоупотребе наоружања

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Франсис Пикап о даљој сарадњи у области борбе против насиља у породици и борбе против злоупотребе лаког и малокалибарског наоружања.  
 
Стефановић и Пикап су се сагласили о наставку заједничких активности на подизању капацитета МУП-а у борби против насиља у породици, унапређењу капацитета за чување доказних материјала, истрага криминалних активности и места злочина уз употребу ватреног оружја, као и балистичких лабораторија.

Пикап је на састанку истакла да је МУП Републике Србије једина институција у региону која је са великом пажњом приступила решавању проблема насиља у породици и уништења лаког и малокалибарског оружја.

Стефановић је упознао Пикап да је, осим обуке коју је на Криминалистичко- полицијском универзитету већ прошло 1.350 полицијских службеника, њих око 400 до сада прошло и обуку за поступање по Закону о спречавању насиља у породици у оквиру пројекта УН-а „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији“.

Министар је истакао посвећеност МУП-а и Републике Србије борби против насиља у породици, као и испуњавању обавеза из Мапе пута за контролу лаког и малокалибарског наоружања.

Стална представница УНДП-а и Стефановић размотрили су и даљу сарадњу  у пројектима, који имају за циљ унапређење стандарда, опреме и процедура у складу са Мапом пута.