Актуелно

Mинистар Стефановић наградио припадника Полицијске бригаде

25.09.2019.
Стефановић: „Хтео сам посебно да му се захвалим и наградим зато што је у овој акцији, поред огромне храбрости, Немања показао значај обуке коју је прошао, шта значи бити припадник посебне јединице полиције каква је Полицијска бригада и како млади људи из полиције, ризикујући свој живот, штите безбедност грађана Србије“...
Mинистар Стефановић наградио припадника Полицијске бригаде
Mинистар Стефановић наградио припадника Полицијске бригаде
Mинистар Стефановић наградио припадника Полицијске бригаде

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић новчано је наградио припадника Полицијске бригаде Немању Павловића који је, у тренутку када није био на дужности, голорук савладао разбојника у Младеновцу.

Министар је истакао да је Павловић показао шта значи храброст, обученост и пожртвованост у служби, као и да својим примером доприноси јачању поверења грађана у полицију и њиховом осећају сигурности.

„Хтео сам посебно да му се захвалим и наградим зато што је у овој акцији, поред огромне храбрости, Немања показао значај обуке коју је прошао, шта значи бити припадник посебне јединице полиције каква је Полицијска бригада и како млади људи из полиције, ризикујући свој живот, штите безбедност грађана Србије“, нагласио је Стефановић.

Министар је подсетио да је Павловић голорук интервенисао против наоружаног разбојника, одузео му пиштољ и савладао га, чиме је показао добру примену полицијских овлашћења у пракси.

„Желим да се, још једном, захвалим свим људима из полиције који оваквим активностима јачају поверење грађана у полицију и чине нашу земљу сигурном“, закључио је Стефановић.

Павловић, који није био на дужности и није имао код себе службено оружје, у ноћи између 20. и 21. септембра савладао је и разоружао осумњиченог, који је уз претњу пиштољем покушао од раднице у једном угоститељском објекту у Младеновцу да одузме новац.