Актуелно

Криминалистичко-полицијски универзитет изложбом „Прича о Душановом законику“ представиo реновиране просторије Универзитета

14.03.2023.
Криминалистичко-полицијски универзитет свечаним отварањем изложбе „Прича о Душановом законику“ представио је данас реновиране просторије овог Универзитета које ће значајно унапредити услове рада и методе стицања знања на овој престижној високошколској установи...

Криминалистичко-полицијски универзитет свечаним отварањем изложбе „Прича о Душановом законику“ представио је данас реновиране просторије овог Универзитета које ће значајно унапредити услове рада и методе стицања знања на овој престижној високошколској установи.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић истакао је да је свака инвестиција у образовање улагање у будућност и нагласио да је Криминалистичко-полицијски универзитет изнедрио велики број квалитетних кадрова и дао значајан допринос развоју реформских процеса Министарства унутрашњих послова.

„Реновирање просторија, побољшање услова рада и образовања на Криминалистичко-полицијском универзитету само је још један корак више у достизању највиших циљева – високообразованог и стручног кадра. Руководство ове високошколске установе на том путу увек ће имати подршку Министарства унутрашњих послова“, нагласио је Стевандић.

Истакао је да је „Душанов законик“ један од првих и највећих споменика права српске средњовековне историје и додао да се за име цара Душана везују речи царство и реч законик.

„Душанов законик је средњовековну Србију сврстао у ред, не само најмодернијих средњовековних држава, већ тај документ и данас пркоси времену и представља непресушни извор и инспирацију правној науци“, казао је Стевандић.

Државни секретар је нагласио да је циљ реформских процеса у Министарству унутрашњих послова, којима је снажан подстрек дао министар Братислав Гашић, модернизација, бољи услови рада, али и поштовање историје и традиције.