Актуелно

Mинистaр Вулин: Пoлицajaц мoрa дa будe зaштићeн

16.11.2020.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин на данашњем скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове, указао је на то да је у извештајном периоду, од јула до септембра ове године, уочен значајан пораст прекршаја у области јавног реда и мира, што је последица рушилачких демонстрација које су у јулу одржане испред Народне скупштине, у којима је, како је истакао, полиција показала велику уздржаност...
Mинистaр Вулин: Пoлицajaц мoрa дa будe зaштићeн
Mинистaр Вулин: Пoлицajaц мoрa дa будe зaштићeн
Mинистaр Вулин: Пoлицajaц мoрa дa будe зaштићeн

Министар унутрашњих послова Александар Вулин на данашњем скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове, указао је на то да је у извештајном периоду, од јула до септембра ове године, уочен значајан пораст прекршаја у области јавног реда и мира, што је последица рушилачких демонстрација које су у јулу одржане испред Народне скупштине, у којима је, како је истакао, полиција показала велику уздржаност.

„Гледали сте Франкфурт, Барселону, Берлин, Париз. Видели сте како се тамо полиција понаша и реагује на агресивне демонстранте. Погледајте колико се уздржавала наша полиција и зато одајем огромно признање тим људима и њиховим старешинама што су издржали да се не супротставе одмах и трудили се, дали сву прилику и време, да се хулигани повуку и да се избегне сукоб“, нагласио је Вулин.

Министар је истакао да полицијски службеник Небојша Апостоловић, коме су у демонстрацијама поломљене обе ноге, сигурно није био испред Скупштине јер је био жељан да се са неким бије.

„Хоћу да се захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу што га није заборавио и што га је одликовао. Он је заслужио орден и тај чин говори о односу државе према полицији“, навео је министар.

Министар Вулин је указао да се у јавности често прави ружна перцепција по којој је свако насиље над полицајцем прихватљиво и за које сигурно има неко оправдање, што није случај приликом напада на друге професије када читава јавност устане да такво понашање осуди.

„Полицајац мора да буде заштићен. Он је заштићен законом и од стране Министарства унутрашњих послова, али у јавности морамо створити перцепцију да није дозвољено напасти полицајце и да не постоји разлог који то оправдава. Није нормално и дозвољено бацити металну ограду на полицајце испред Скупштине, није нормално поломити полицајцу обе ноге, и за то нема оправдања“, поручио је Вулин  истакавши да је глас посланика у тој осуди важан.