Актуелно

Oдржан пети састанак Управљачког одбора пројекта „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24 - правда, слобода и безбедност

26.03.2024.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић председавао је петим састанком Управљачког одбора пројекта „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24 - правда, слобода и безбедност", који се финансира из средстава Европске уније, ИПА 19...

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић председавао је петим састанком Управљачког одбора пројекта „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24 - правда, слобода и безбедност", који се финансира из средстава Европске уније, ИПА 19.

Стевандић је истакао значај који пројекат треба да оствари у погледу испуњавања прелазних мерила Заједничке преговарачке позиције Европске уније и да је у том смислу неопходно да све институције које учествују у раду пројекта уложе своје напоре да се активности пројекта остваре.

На састанку су, поред представника Министарства унутрашњих послова, учествовали у својству чланова представници Министарства правде, Врховног јавног тужилаштва, Врховног суда, Вишег суда у Београду, Министарства за европске интеграције, Правосудне академије, као и представници Делегације Европске уније у Републици Србији и представници литванско-италијанско-шпанског конзорцијума који спроводи овај пројекат.

Учесници састанка су се сложили да је пројекат допринео раду свих институција које учествују у борби против тешког и организованог криминала и да ће се такав рад наставити и даље.

Укупна вредност пројекта је 5 милиона евра.