Актуелно

Министар Вулин на ТВ Пинк поручио припадницима полиције: Стојим иза сваког свог полицајца који се држи слова закона

01.12.2021.
Стојим иза сваког полицајца који је био на протестима у суботу, који се држао слова закона, који је поступао по правилима службе и сваки полицајац има подршку свог Министарства, а има и подршку мене као министра. Ниједног полицајца нећу да бацим невладиним организацијама да га черече, понижавају, вређају. То су људи који воле своју земљу, који је чувају. Ни један полицајац у суботу није изашао са идејом да неког туче, да неком прави проблеме или да неког повреди, изашао је да ради свој посао...

Стојим иза сваког полицајца који је био на протестима у суботу, који се држао слова закона, који је поступао по правилима службе и сваки полицајац има подршку свог Министарства, а има и подршку мене као министра. Ниједног полицајца нећу да бацим невладиним организацијама да га черече, понижавају, вређају. То су људи који воле своју земљу, који је чувају. Ни један полицајац у суботу није изашао са идејом да неког туче, да неком прави проблеме или да неког повреди, изашао је да ради свој посао и да се што пре врати кући својој породици", поручио је министар унутрашњих послова Вулин гостујући на Пинку. 

„Стојим иза сваког полицајца који брани ред и закон. Без полиције постајемо чопор, а не уређена друштвена заједница", подвукао је министар Вулин. 

Министар Вулин је истакао да су они који су организовали блокаде и кршили закон таргетирали полицију и да ће то масовно почети да раде, као и да је то већ виђено у обојеним револуцијама широм света. 

„Сада су почели да раде једну ствар коју су радили у Хонг Конгу и Белорусији, а то је таргетирање полицајаца. Начелника ПУ Шабац су ставили на фотографију и онда читав текст о њему ко је и шта је, шта је урадио, односно шта није урадио, као да имају право да одлучују шта је то полицајац требало да уради. Полицијац се стави на нет извређа се, важно је  и послати му поруку знамо и тебе и твоју породицу и ти више ниси сигуран и онда на тај начин нападате све оне који су радили свој посао. То се радило у Хонг Конгу, радило се у Белорусији, сада се ради и код нас. То ће бити масовно. Они ће ићи од човека до човека", нагласио је министар Вулин.  

Министар полиције је нагласио да полиција није ту да неког повреди, већ да сачува животе грађана и њихову имовину. 

„Они који су изашли против њега, они који су га вређали, гађали, говорили да је кер, они су изашли са идејом да некога повреде, па и тог полицајца. Ниједан полицајац у Србији не жели да повреди никога и зато стојим иза сваког припадника Министарства унутрашњих послова и имаће моју подршку“, рекао је министар полиције Александар Вулин. 

„Полиција неће примењивати никакво насиље, ми смо брана насиљу. Немојте нападати грађане, уништавати имовину, немојте од Србије правити небезбедно место, за све има простора и начина да се реши, али чинити свакодневни живот немогућим није решење ничега“, поручио је министар Вулин гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк.