Актуелно

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић у сусрету с храбрим породицама и успешним ђацима током обележавања Божића

07.01.2024.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је исказао своје поштовање и подршку храбрим члановима Министарства унутрашњих послова, попут породице Сање Јовановић, мајке петоро деце и припадника нишког Одељења Жандармерије, као и одличним ученицима Софији Тмушић и Душану Крстићу, честитајући им на изузетним достигнућима у Средњој школи унутрашњих послова "Јаков Ненадовић" у Сремској Каменици.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић угостио је данас у седишту Министарства породицу Сање Јовановић, припаднице нишког Одреда Жандармерије, мајку петоро деце који су били положајници на обележавању Божића у министарству.

Уз Сању и њену породицу, обележавању Божића присуствовали су и Софија Тмушић и Душан Крстић, ученици са најбољим успехом у Средњој школи унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици.

Министар Гашић истакао је да је поносан што су припадници Министарства унутрашњих послова, уз све врлине које их красе и преданости у заштити грађана и државе Србије, пре свега породични људи.

„Породица је највеће благо, а ви сте Сања богата жена. Министарство унутрашњих послова је једна велика кућа, велика породица и поносни смо на храбре и одважне жене које га чине. Ваша храброст не огледа се само у послу којим се бавите, ви сте херој своје породице“, казао је министар Гашић, који је петочланој породици Сање Јовановић пожелео здравље, срећу и напредак.

Ученицима Средње школе унутрашњих послова, Софији и Душану, министар је честитао на постигнутим резултатима и пожелео још пуно успеха у даљем школовању.

„Ви сте богатство и будућност Министарства унутрашњих послова. Одважношћу, љубављу према ближњима и заједништвом чувајмо српски народ и нашу Србију у свим искушењима“, поручио је Гашић.

Министар Гашић пожелео је и свим православним верницима и свим припадницима овог министарства који славе по јулијанском календару да у миру, љубави и слози прославе најрадоснији хришћански празник – дан рођења Христовог.

„Нека ваши домови буду испуњени љубављу и благостањем и да са својим ближњима, у радости и весељу, и у духу православне вере и традиције, прославите овај најрадоснији дан. Мир Божији – Христос се роди!“, поручио је министар Гашић.

Обележавању Божића у Министарству унутрашњих послова присуствовао је и владика Стефан који је пренео благослов Његове Светости Патријарха српског Порфирија и свим припадницима Министарства унутрашњих послова пожелео мир и срећу и да са великом преданошћу наставе да служе свом народу.