Актуелно

Mинистар Вулин обишао полицијске службенике који су спровели координирану акцију усмерену на сузбијање насилног криминалитета

15.02.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је полицијске службенике који су јутрос на територији Панчева спровели координирану акцију усмерену на сузбијање насилног криминалитета у којој су учествовали припадници Полицијске управе Панчево, Жандармерије и Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са панчевачким Основним и Вишим јавним тужилаштвом...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је полицијске службенике који су јутрос на територији Панчева спровели координирану акцију усмерену на сузбијање насилног криминалитета у којој су учествовали припадници Полицијске управе Панчево, Жандармерије и Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са панчевачким Основним и Вишим јавним тужилаштвом.

„Србија није и неће бити погодно тло за криминалце. Стаћемо на пут свим онима који и помисле да могу да угрожавају безбедност наших грађана и нећемо дозволити бандама да дивљају ниједним градом, местом, улицом, наше вољене Србије“, поручио је министар Вулин, који је одржао састанак са руководиоцима Полицијске управе у Панчеву.

Истакао је да полиција неће одустати од те борбе и да ће криминалци у Србији увек и на сваком месту бити контролисани и нагласио да ће се овакве акције наставити.

„На сваком месту криминалцима ћемо и оваквим акцијама снажно поручити да су непожељни и да наша земља није тло на којем ће им бити дозвољено да управљају будућношћу наше деце. То је наша дужност и обавеза“, рекао је министар Вулин.

Полиција је у склопу акције, због постојања основа сумње да је у ноћи, 14. фебруара, бацио ручну бомбу на један угоститељски објекат у Панчеву ухапсила С. Б. (1989), коме је одређено задржавање до 48 сати.

Том приликом причињена је материјална штета на већем броју паркираних возила.

У акцији која је јутрос спроведена на територији Панчева, приликом претреса више локација, полиција је одузела осам аутомобила, 11.680 евра и  250.500 динара, три панцира, девет мобилних телефона, две бејзбол палице, малокалибарску пушку,  револвер и ваздушну пушку.

Такође, заплењено је 165 грама марихуане и мања количина МДМА, као и две вагице за прецизно мерење.

У гаражи у Панчеву пронађена је већа количина кутија парфема заштићених робних марки "Lacoste", "Bvlgari" и "Versace".