Актуелно

Лука Чаушић учествовао на састанку Европске уније о цивилној заштити

18.10.2023.
В.д. помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић учествовао је на састанку генералних директора и шефова служби за ванредне ситуације и цивилну заштиту земаља чланица Европске уније.

В.д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић учествовао је у Валенсији на 51. састанку генералних директора и шефова служби за ванредне ситуације и цивилну заштиту земаља чланица Европске уније, европског економског подручја и земаља кандидата односно земаља чланица Механизма цивилне заштите Европске уније.


Представници националних служби на највишем нивоу, односно делегирани представници и националне контакт тачке, у комуникацији са Европском комисијом, на састанку су размотрили реализоване и планиране активности Механизма укључујући дискусију о тренутним актуелним питањима и приоритетима усмереним на јачање сарадње у области превенције и спремности за ванредне ситуације са дугорочним последицама, укључујући размену података и комуникацију у ванредним ситуацијама са националним и међународним актерима.


Састанак је организовао Генерални директорат Европске комисије за цивилну заштиту и операције хуманитарне помоћи и Генерални директорат за цивилну заштиту и ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Шпаније, у оквиру шпанског председавања Европске уније.