Актуелно

Министар Вулин: Борим се против уличног криминала, хоћу да се човек осећа добро кад води своје дете у школу

30.09.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас гостујући на телевизији Хепи да је задовољан радом и посвећеношћу полиције у борби против свих видова криминала и похвалио припаднике Полицијске управе за град Београд на челу са начелником Веселином Милићем, који су успели да број појединих кривичних дела смање за 40, а нека чак и за 60 одсто...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас гостујући на телевизији Хепи да је задовољан радом и посвећеношћу полиције у борби против свих видова криминала и похвалио припаднике Полицијске управе за град Београд на челу са начелником Веселином Милићем, који су успели да број појединих кривичних дела смање за 40, а нека чак и за 60 одсто.

„Задовољан сам посвећеношћу припадника Министарства унутрашњих послова, а о резултатима, о томе да ли су задовољни или нису, то ће већ грађани Србије да кажу. На првом месту хоћу да се свака полицијска управа бори против уличног криминала, нећу да имам џепароше. Сећате се да смо имали џепароше по тржним центрима, па смо их похапсили захваљујући камерама. Кад одете у Париз, тамо вам на Шанзелизеу приђу и дају неки лифлет на коме пише - чувајте торбе. Нећу да Београд има потребе за тим, он нема потребе за тим, ако сте приметили, нема више тога“, рекао је министар Вулин, гостујући у јутарњем програму на телевизији Хепи.

Министар Вулин је подсетио да су долазиле и организоване групе из Бугарске које су џепариле по тржним центрима у Србији, а полиција је ухапсила и организаторе и починиоце.

„Моја борба је са уличним криминалом, хоћу да се човек осећа добро кад води своје дете у школу“, истакао је министар Вулин.

Министар Вулин је нагласио да је мерило рада сваког шефа полицијске управе како се изборио са уличним криминалом.

„Јако сам задовољан како ради Полицијска управа за град Београд и начелник Милић и сви његови сарадници. Знате колико су опала кривична дела у Београду, нека за 40, нека за 60 одсто. То је просто невероватно у граду од два милиона становника. Ускоро ћемо, до краја године, добити 400 позорника у Београду, који ће отићи на улице Београда, задужити свој кварт и грађани ће имати свог полицајца, као некад“, рекао је министар Вулин приликом гостовања на телевизији Хепи.