Актуелно

Ватрогасно-спасилачке јединице у више места у Србији добиле нова возила

18.01.2024.
Ватрогасно-спасилачке јединице у више места у Србији добиле су нова возила која ће уз професионалност и пожртвованост ватрогасаца-спасилаца, додатно унапредити брзину и ефикасност интервенција у ванредним ситуацијама и спасавању грађана и њихове имовине...
Ватрогасно-спасилачке јединице у више места у Србији добиле су нова возила
која ће уз професионалност и пожртвованост ватрогасаца-спасилаца, додатно унапредити брзину и ефикасност интервенција у ванредним ситуацијама и спасавању грађана и њихове имовине.
 
Возила различите намене, ватрогасно-спасилачки камиони и АТВ возила, која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе Сектора за ванредне ситуације, предата су ватрогасно спасилачким јединицама у Београду, Панчеву, Сомбору, Шапцу, Зајечару, Јагодини, Крагујевцу, Крушевцу, Лесковцу, Новом Пазару, Ужицу и Врању.
 
Пет, од 39 малих навалних возила намењених за гашење пожара водом и ваздушном пеном која ће бити набављена током ове године, испоручена су и распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице Београд, Панчево, Сомбор и Шабац.
 
У оквиру овог контингента ватрогасно-спасилачким јединицама у Зајечару, Јагодини, Крагујевцу, Крушевцу, Лесковцу, Новом Пазару, Ужицу уручено је седам АТВ возила са гусеницама намењених за кретање по свим врстама неприступачних терена лети и зими, док је ватрогасно-спасилачка јединица у Врању богатија за моторне санке које су намењене за кретање по дубоком снегу и користе се за превоз људи и допрему хране и лекова у завејана села.
 
Ово је први контигент испоручених возила од укупно 77 возила која се очекују на нивоу целе Србије, a која ће уз савремену опрему, али и нове и реконструисане објекте ватрогасно-спасилачких јединица допринети знатно бољим условима рада ватрогасаца.