Актуелно

Министар Вулин честитао државном саветнику министру јавне безбедности НР Kине Џао Kеџију Нову годину тигра

31.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин упутио је честитку државном саветнику министру јавне безбедности Народне Републике Kине Џао Kеџију поводом Нове године тигра, пожелевши му добро здравље и успех у свим иницијативама...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин упутио је честитку државном саветнику министру јавне безбедности Народне Републике Kине Џао Kеџију поводом Нове године тигра, пожелевши му добро здравље и успех у свим иницијативама.

„У протекле три деценије Народна Република Kина је достигла изузетан економски и технолошки развој и показала како се, применом комунистичких принципа може постићи напредак и обезбедити благостање свих грађана“, поручио је министар унутрашњих послова Вулин.

Такође, подсетио је и на медицинску помоћ коју је Народна Република Kина упутила многим земљама током епидемије.

„Народна Република Kина је учинила корак даље, када је вакцинама и медицинском опремом помогла свим земљама којима је помоћ била потребна и тиме показала вредност визионарског принципа председника Си Ђинпинга по којем све земље и сви народи деле заједничку судбину човечанства. Уверен сам да ће, у Новој години тигра, Народна Република Kина наставити да се развија ка позицији  глобалног лидера у чему ће увек имати свесрдну и потпуну подршку Републике Србије и српског народа“, нагласио је министар полиције Вулин.  
 
Изразио је очекивања о наставку сарадње на пољу јавне безбедности која је, како је оценио, досад показала изванредне резултате.

„Ваша посета Републици Србији 2019. године, изнедрила је, када је реч о сарадњи у домену јавне безбедности, изванредне резултате. Искрено се надам да ћемо, било у Београду било у Пекингу, наставити са стратешком разменом мишљења у питањима од виталног националног интереса за наше земље“, навео је у честитки министар Вулин.