Актуелно

Министар Вулин: Данашња екскурзија Саве Манојловића Србију коштала око 330.000 евра

15.02.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је протест који је данас, на Дан државности, када се Србија захваљује најбољима и најчеститијима, организован испред Палате „Србија“ како би се оправдао новац добијен од страних организација и да је Министарство унутрашњих послова „због ове њихове екскурзије“ слабије у буџету за око 330.000 евра, народних пара, колико нас је коштао данашњи перформанс Сорошевог човека Саве Манојловића...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је протест који је данас, на Дан државности, када се Србија захваљује најбољима и најчеститијима, организован испред Палате „Србија“ како би се оправдао новац добијен од страних организација и да је Министарство унутрашњих послова „због ове њихове екскурзије“ слабије у буџету за око 330.000 евра, народних пара, колико нас је коштао данашњи перформанс Сорошевог човека Саве Манојловића.

„То су људи који су се наводно окупили због неке екологије и једино о чему реч нису проговорили била је екологија. Нападали су председника Србије Александра Вучића, али важније од свега они су дошли да спрече српског патријарха да дође на доделу признања, Милорада Додика, Жељку Цвијановић, да спрече породицу Вељка Раденовића, они су покушали да спрече све сјајне и дивне људе, лекаре, војнике, полицајце, новинаре, све који су задужили Србију. Ово је био њихов дан, данас су требали да се осећају поносно“, рекао је министар Вулин у Националном дневнику телевизије Пинк.

Према његовим речима, неколико стотина људи се окупило да би спречило те људе да добију заслужена признања.

„Ја разумем Саву Манојловића, који води све то. Пре неколико дана он је добио милион од Сороша, нека ме демантује ако није тачно, нека каже нисам добио милион од Сороша, не финансира ме Рокфелер, никада ми ништа нису уплатили. Он мора да оправда новац који је примио и зато ради ово на празник“,  навео је министар Вулин.

Истакао је да се то на Сретење не ради – „хоћеш да посвађаш Србе и поквариш им дан празника."

Министар Вулин је рекао да би полиција данашњи протест по правилима службе и закону решила са неколико марица.

„Председник Александар Вучић и ја имали смо састанак пре овога и он се, поред других безбедносних питања, осврнуо и на ово и рекао ми - не смете да употребите силу на било који начин, будите стрпљиви, толерантни“, рекао је министар Вулин.

Истакавши да је поносан на реаговање припадника полиције, министар је навео да ниједан полицијски службеник није изашао са идејом да некога повреди или уради нешто противзаконито, а неколико стотина људи је изашло са идејом да повреди полицајце знајући да ће урадити нешто против закона. 

„Председник Вучић је био више него јасан. Наредио нам је да покажемо максимално стрпљење и попустљивост, што смо и урадили, изашли смо без опреме за разбијање демонстрација, само у униформама, без наоружања. Само смо били ту да им не дозволимо да уђу у Палату, да у њу упадну и ко зна шта би онда урадили“, рекао је министар.

Kазао је да је поносан на сваког полицајца, јер није лако када станете испред људи који вас мрзе, вређају, пљују, понижавају, а немају ни један једини разлог да тако нешто ураде.

„Полиција је још једном показала колико је дисциплинована и ја сам поносан на њих. Без овакве полиције ни данашњи дан и празник не би прошао достојанствено“, закључио је министар полиције.