Aktuelno

Ministar Vulin na Hepi televiziji: Protesti u subotu nisu bili ekološki, već politički

30.11.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da protesti organizovani u subotu nisu bili ekološki, već politički i da im je cilј rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića bez izbora, kao i destabilizovanje Srbije...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da protesti organizovani u subotu nisu bili ekološki, već politički i da im je cilј rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića bez izbora, kao i destabilizovanje Srbije. 

„Srbija je na udaru onih koji bi da izazovu duboku političku nestabilnost i sukobe unutar naših građana. Traži se povod da se Srbija uvede u period političke destabilizacije i ovo će trajati do aprila. Nema nikakve veze sa ekologijom, čistim vazduhom, rekama, zagađenjem. Ovo su isklјučivo politički protesti koji su pomognuti i najvećim delom finansirani iz inostranstva“, rekao je ministar Vulin u Jutarnjem programu Hepi televizije.

Ministar Vulin je rekao da mesecima upozorava na nerede koji dolaze i da će biti iskorišćen bilo kakav povod za njihovo izazivanje, te da je zbog toga i povučen zakon  o policiji, a da je sada za to iskorišćen Zakon o eksproprijaciji. 

Istakao je da se blokiranjem auto-puteva i saobraćajnica nijedan ekološki problem ne može rešiti, ali da se na ovaj način prave sukobi i tenzije među građanima Srbije. 

„Pokušava da se napravi podela u društvu, a nikada u istoriji samostalne Srbije više građana nije govorilo da Srbija ide u dobrom pravcu. Građani to vide, oni imaju različite poglede, ali vide pozitivan trend i to neko hoće da prekine“, kazao je ministar Vulin. 

Ministar policije je naglasio da mirni protesti nisu problem, ali da blokiranje auto-puta jeste, jer se na taj način sprečava odvijanje svakodnevnog života svih građana Srbije. 

„Policija će postupati u skladu sa zakonom i vodiće računa da ne izazove ni jedan jedini sukob, to je naš posao i mi ćemo sačuvati javni red i mir. Sva odgovornost za bilo šta što se desi je na onim koji organizuju neprijavlјene skupove“, istakao je ministar upitan da kaže kako će policija reagovati naredne subote za kada su najavlјeni novi protesti.