Aktuelno

Dačić razgovarao sa slovačkim kolegom: Puna solidarnost sa narodom i Vladom Slovačke

17.05.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Slovačke Republike Matušem Šutaj-Eštokom...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Slovačke Republike Matušem Šutaj-Eštokom.

U prijatelјskom razgovoru, ministar Dačić je svom slovačkom kolegi preneo izraze naše pune solidarnosti sa narodom i Vladom Slovačke Republike, povodom napada na premijera Roberta Fica, ponudio svaku vrstu pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Republike Srbije, i uputio najiskrenije želјe za brz oporavak premijera Fica.

Ministar Matuš Šutaj-Eštok je zahvalio na podršci koju Republika Srbija pruža Slovačkoj Republici u ovim teškim trenucima i informisao srpskog ministra o zdravstvenom stanju premijera Fica, koje je, po njegovim rečima, za sada stabilno, ali i dalјe kritično.

Ministar Dačić je pozvao ministra Šutaj-Eštoka da u narednom periodu poseti Srbiju, što bi našoj tradicionalno dobroj saradnji dalo dodatni impuls, imajući u vidu čvrste i stabilne odnose Srbije i Slovačke.