Aktuelno

Rebić: Tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika

09.07.2020.
Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji...

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

„Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilјa ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilјe je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilјe na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi“, rekao je Rebić i dodao da su tokom sinoćnih protesta procesuirane 153 osobe.

Direktor policije je takođe istakao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i imovinu Republike Srbije.

„Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapalјena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvalјujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama“, naglasio je Rebić.

Rebić je podsetio da je policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklјe, pa čak i molotovlјev koktel.

„Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni lјudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbilјan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavlјene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilј narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divlјanje na ulicama“, istakao je Rebić.

On je dodao i da smo na protestima mogli da vidimo i određeni broj političara koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilјe i nerede na ulicama.