Aktuelno

Ministar Vulin:Bezbednost iznad svega, nastavlјamo da ulažemo i opremamo pripadnike JZO

25.08.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, nakon čega je istakao da su to pripadnici policije koji odano i vredno rade i svoj život stavlјaju u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavlјaju...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, nakon čega je istakao da su to pripadnici policije koji odano i vredno rade i svoj život stavlјaju u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavlјaju.

Ministar unutrašnjih poslova poručio je da država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni rad pripadnika JZO i da je njemu kao ministru policije važno da svaki pripadnik ove jedinice bude bezbedan i siguran.

„Želim da vam se zahvalim za današnji prikaz, ali važnije od toga je da vam se zahvalim za sve ove godine upornosti, odanosti, marlјivosti i vrednoće. Svi vi svoje vreme, energiju, zdravlјe, često i život stavlјate u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavlјaju. Više od toga od vas ne može da se traži. Ali veoma često i vi dajete više nego što se od vas traži. Radeći sa lјudima, radite sa njima kada su najbolјi i kada su najgori. A vi uvek morate da budete bolјi od onih koje čuvate", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin poručio je pripadnicima JZO da treba uvek da vode računa o sebi, te da MUP u poslednjih godinu i po dana kontinuirano nabavlјa opremu i najsavremenije pancire za pripadnike policije baš za svrhe njihove lične bezbednosti.

„Čuvajte se, na kraju dana ostajete samo vi i oni koje volite, bez obzira šta radili i gde bili, znajte da treba njima da se vratite. Bezbednost, iznad svega“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prethodno je obišao novoizgrađene i renovirane prostorije u sedištu Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i poručio da svako zanavlјanje opreme i vozila, kao i renoviranje prostorija znatno doprinosi bolјem i efikasnijem radu policije.

Takođe, ministru unutrašnjih poslova su na taktičko-tehničkom zboru predstavlјena  najnovija vozila i oprema koju koriste pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prilikom obavlјanja zadataka iz svoje nadležnosti, nakon čega je ministar Vulin poručio da će se nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom opreme za pripadnike JZO, baš kao što se to činilo u proteklih godinu i po dana.

Na pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prikazana su tri scenarija napada na štićeno lice, kao i reagovanje tima za neposrednu fizičku zaštitu u tim situacijama.