Актуелно

Министар Вулин: Разбијањем клана Беливук-Миљковић нарко-клановима је отет регрутни центар

25.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић мета нарко-кланова, јер разбијањем клана Беливук- Миљковић они нису само изгубили новац, већ им је првенствено отета регрутна база...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић мета нарко-кланова, јер разбијањем клана Беливук- Миљковић они нису само изгубили новац, већ им је првенствено отета регрутна база.

„Уводећи ову акцију и инсистирајући да се она безрезервно спроведе, председник Вучић им је отео регрутну базу. Они су овде регрутовали нашу децу да врше различита кривична дела“, рекао је министар Вулин и додао да је ова банда убијала не само у Србији, већ и у другим земљама, и то не само балканским.

Kако је рекао, отимање регрутне базе је најснажнији ударац који је задат кавачком и шкаљарском клану који регрутовану децу користе као потрошну робу, јер је добар део њих убијен од стране ових кланова.

Министар Вулин је истакао да је доказан велики број кривичних дела убистава које су починили и нагласио да ће бити разочаран и изненађен уколико сви припадници овог клана не добију доживотну робију.

Министар је прецизирао да је полиција током ове године открила 21 организовану криминалну групу и ухапсила око 150 осумњичених да су њихови чланови.

Министар полиције је навео да ће ова година у односу на 2019. годину која је била историјска по заплени наркотика, бити рекордна, али и додао да у том смислу никада није задовољан и да полиција мора више да се посвети проналаску илегалних лабораторија.