Актуелно

Министар Вулин: У Нишу заплењено 520 килограма марихуане која је стигла са простора KиМ

25.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас састанак са руководством Управе криминалистичке полиције и честитао им на успешно спроведеној акцији заплене 520 килограма марихуане спаковане у 134 пакета у Нишу која је стигла са простора Kосова и Метохије и била намењена за даљу продају по градовима и местима Србије...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас састанак са руководством Управе криминалистичке полиције и честитао им на успешно спроведеној акцији заплене 520 килограма  марихуане спаковане у 134 пакета у Нишу која је стигла са простора Kосова и Метохије и била намењена за даљу продају по градовима и местима Србије.

„Жестока борба Министарства унутрашњих послова са нарко-дилерима се наставља,  било да је Србија транзитна земља или крајња дестинација за продају наркотика, са истом одлучношћу и борбом ухапсићемо сваког ко уноси и продаје дрогу у нашој земљи. Србија није и неће бити сигурно место за продају наркотика нити сигурно место за њихову даљу дистрибуцију. Србија никада неће бити сигурно место за нарко-дилере и трговину наркотицима", поручио је министар полиције Александар Вулин коме су начелници и припадници УKП-а реферисали о свим детаљима и појединостима акције заплене 520 килограма марихуане.

Министар Вулин је нагласио да је свака заплена наркотика за полицију велики успех и велика победа.

Министар је указао да је полиција своју одлучност да се обрачуна са трговином наркотицима показала добрим резултатима оствареним у последњих годину дана, када је запленила више од осам тона наркотика и открила више од 40 илегалних лабораторија за узгој марихуане.

„Док је председник Србије Александар Вучић, док сам ја министар унутрашњих послова, Србија неће легализовати марихуану и искрено се залажем за то да се продаја дроге малолетном лицу санкционише и третира као покушај убиства", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.