Ministarstvo

Državni sekretari

MILOSAV MILIČKOVIĆ

Milosav Miličković

Milosav Miličković

Rođen je 4. juna 1959. godine.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje magistra industrijskog menadžmenta stekao je na fakultetu „Union“ u Beogradu.

Tokom rada u struci u privredi Rakovice više puta je nagrađivan. Dobitnik je niza priznanja i nagrada iz oblasti mašinstva. Biran je za narodnog poslanika i gradskog odbornika u više navrata.

Bio je član skupštinskih odbora:

  • Odbora za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku,
  • Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu,
  • Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, kao i član više parlamentarnih delegacija.

Osnivač je Srpske napredne stranke, član njenog predsedništva, član Glavnog odbora i potpredsednik Gradskog odbora Beograd.

Na izborima 2012. godine izabran je za predsednika Gradske opštine Rakovica.

Aktivan je sportista i nosilac crnog pojasa u karateu.

Mr Milosav Miličković govori engleski jezik.

U braku je sa Snežanom.

 

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ

Biljana Popović Ivković

Biljana Popović Ivković

Rođena je 5. aprila 1972. godine u Beogradu, gde je pohađala osnovnu i srednju ekonomsku školu. Diplomirala je na Višoj ekonomskoj školi, a potom na Fakultetu za poslovne studije. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu organizacionih nauka.

Svoju karijeru započela je na Radio televiziji Srbije 1992. godine, kao honorarni saradnik. Nekoliko godina kasnije počinje sa radom u Jutarnjem programu RTS-a. Dve godine kasnije prelazi u Informativni program RTS-a, gde obavlja novinarski, a kasnije i urednički posao. 2002. godine prelazi na Pink televiziju, a potom na BK televiziju gde postaje urednik i voditelj centralne informativne emisije „Telefakt“. Kratko je radila na Enter TV, a posle porodiljske pauze nastavlja svoju karijeru u oblasti PR i marketinga. 2010. godine prelazi na TV Avala kao urednik specijalizovane političke emisije „Iza vesti“i urednik u Informativnom programu.

Napušta novinarstvo 2011. godine i postaje konsultant više kompanija. Od 2012. do 2014. godine bila je savetnik u Kabinetu predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, a od 2014. godine do postavljanja na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova bila je načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije.

Tokom svoje novinarske karijere pratila je gotovo sve značajne događaje, od parlamentarnih i predsedničkih izbora, vanrednih događaja, terorističkih napada, elementarnih nepogoda.

Završila je i više specijalizovanih obuka vezanih za izveštavanje u vanrednim okolnostima, kao i specijalizovani program Profil Public Relations, „Odnosi sa medijima i nastupi u javnosti“.

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Govori engleski jezik.

Udata je i ima ćerku.