Актуелно

Mинистар Вулин: Држава у суботу показала снагу, организованост и способност да пружи заштиту свим грађанима Београда и њиховим гостима

20.09.2022.
„Држава Србија је у суботу показала своју снагу, организованост и способност да пружи заштиту грађанима Београда и њиховим гостима", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у седишту Посебне јединице полиције Полицијске бригаде, у разговору са руководиоцима Министарства унутрашњих послова чије су јединице биле ангажоване током суботњих дешавања у Београду..."

„Држава Србија је у суботу показала своју снагу, организованост и способност да пружи заштиту грађанима Београда и њиховим гостима", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у седишту Посебне јединице полиције Полицијске бригаде, у разговору са руководиоцима Министарства унутрашњих послова чије су јединице биле ангажоване током суботњих дешавања у Београду.

Министар унутрашњих послова је похвалио рад и поступање свих полицијских службеника који су током суботе очували јавни ред и мир и безбедност грађана и њихове имовине и нагласио да су све ангажоване јединице МУП-а деловале и поступале синхронизовано, ефикасно и јединствено.

Министар унутрашњих послова Вулин је истакао да МУП интензивно ради на идентификацији свих лица која су у суботу својим понашањем вређала јавни морал и кршила јавни ред и мир или учествовала у нападима на полицију.

„Ничије уверење или животни стил нису оправдање за бесрамно понашање и вређање српских светиња и државе, баш као ни за физичке нападе на полицију. Држава Србија је на челу са председником Вучићем показала пуну озбиљност и снагу, а припадници полиције професионалност и пожртвованост. На очувању јавног реда и мира у суботу било је ангажовано око 6.000 полицајаца. Повређено је 13 припадника МУП-а, приведено је 87 лица, против 11 лица су поднете кривичне пријаве, а против осталих лица прекршајне пријаве надлежним органима, нити један грађанин није повређен. Поносан сам на све моје полицајце, и поносан сам на то што је полиција свако наређење председника Вучића спровела успешно и ефикасно", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„Припадници полиције сачували су безбедност свих грађана Београда и њихових гостију. Ниједан полицајац није допустио да му његови лични ставови по питању геј параде умање професионализам и спрече да на најбољи могући начин раде свој посао", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.