Министарство

Државни секретари

ЈАНА  ЉУБИЧИЋ

Jана Љубичић

Jана Љубичић

Рођена је 9. августа 1978. године. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду и на истом факултету завршила мастер студије из области радног и социјалног права, на тему: „Синдикално организовање запослених у јавном сектору са посебним освртом на полицијски синдикат“.

Приправнички стаж обавила у Привредном суду у Београду у извршном и парничном одељењу.

У Савезу самосталних синдиката Србије радила као стручни сарадник одељења за правне послове. Као представник СССС учествовала је у радним групама за израду закона, других општих аката и колективних уговора, писала је амандмане на предлоге закона, радила је на усклађивању закона са прописима Европске уније, развоју социјалног дијалога Србији и јачању родне равноправности.

На изборима 2012. и 2014. године изабрана је за народног посланика Народне скупштине Републике Србије. Обављала је функцију генералног секретара Народне скупштине у IX и X сазиву. Од 2012. године обављала је функцију секретара Републичке изборне комисије.

Радила је као вођа твининг пројекта „Јачање капацитета Народне скупштине Републике Србије у процесу европских интеграција“. Обављала је функцију координатора у имплементацији следећих пројеката: „Јачање капацитета Народне скупштине за ефикасну комуникацију са грађанима“ у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији; „Даље јачање законодавних и контролних капацитета Народне скупштине“ у сарадњи са Весмистерском фондацијом за демократију; пројекту „Отворени парламент“; „Јачање законодавних и контролних капацитета Народне скупштине“ у сарадњи са Амбасадом Велике Британије; Један је од иницијатора формирања Женске парламентарне мреже и Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције – огранка у Србији.

У Српској напредној странци је од оснивања и члан је Председништва странке.

Поседује више сертификата из области радног и социјалног права: „Придруживање ЕУ, хармонизација прописа“ – Берлин, фондација „FRIEDRICHEBERTSTIFTUNG“; Јачање социјалног дијалога и развој институција за социјални дијалог, Шпански политички институт „ISCOD“; Реформа пензионог система у Србији - Министарство рада и социјалне политике; Функционисање правне службе у статусним промена привредног друштва – Привредна комора Београд.

Говори енглески и служи се француским језиком.

 

МИЛОСАВ МИЛИЧКОВИЋ

Милосав Миличковић

Милосав Миличковић

Милосав Миличковић

Рођен је 4. јуна 1959. године.

Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду. Звање магистра индустријског менаџмента стекао је на факултету „Унион“ у Београду.

Током рада у струци у привреди Раковице више пута је награђиван је у више наврата. Добитник је низа признања и награда из области машинства. Биран је за народног посланика и градског одборника у више наврата.

Био је члан скупштинских одбора:

  • Одбора за привреду, регионални развој, туризам и енергетику,
  • Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу,
  • Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, као и члан више парламентарних делегација.

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног председништва, члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора Београд.

На изборима 2012. године изабран је за председника Градске општине Раковица.

Активан је спортиста и носилац црног појаса у каратеу.

Мр Милосав Миличковић говори енглески језик.

У браку је са Снежаном.

БИЉАНА ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ

Биљана Поповић Ивковић

Биљана Поповић Ивковић

Рођена је 5.априла 1972.године у Београду, где је похађала основну и средњу економску школу. Дипломирала је на Вишој економској школи, а потом на Факултету за пословне студије. Тренутно похађа мастер студије  на Факултету организационих наука.

Своју каријеру започела је на Радио телевизији Србије 1992.године, као хонорарни сарадник. Неколико година касније почиње са радом у  Јутарњем програму РТС-а. Две године касније прелази  у Информативни програмРТС-а, где обавља новинарски, а касније и уреднички посао. 2002. године прелази на Пинк телевизију, а потом на БК телевизију где постаје уредник и водитељ централне информативне емисије „Телефакт“.  Кратко је радила на Ентер ТВ, а после породиљске паузе наставља своју каријеру у области PR и маркетинга. 2010. године прелази на  ТВ Авала као уредник специјализоване политичке емисије „Иза вести“и уредник у Информативном програму.

Напушта новинарство 2011.године и постаје консултант више компанија. Од 2012. до 2014. године била је саветник у Кабинету председника Народне скупштине Републике Србије, а од 2014. године до постављања на функцију државног секретара у Министарству унутрашњих послова била је начелник Одељења за медије и комуникације МУП-а Србије.

Током своје новинарске каријере пратила је готово све значајне догађаје, од парламентарних и председничких избора, ванредних догађаја, терористичких напада, елементарних непогода.

Завршила је и више специјализованих обука везаних за извештавање у ванредним околностима, као и  специјализовани програм Profil Public Relations, „Односи са медијима и наступи у јавности“.

Члан је Председништва Српске напредне странке.

Говори енглески језик.

Удата је и има ћерку.