Архива

МУП: Хитно укључити наше државне органе у истрагу

17.01.2018.
MУП

Београд

Број: 32 /18

17.јануар 2018. године

Министарство унутрашњих послова је током уторка 16. јануара 2018. године, одмах након упућеног званичног документа Тужилаштва за организовани криминал, којим се захтева учешће наших истражних органа у спровођењу истраге убиства Оливера Ивановића, више пута контактирало представнике Еулекса и УНМИК-а.

Директор полиције Владимир Ребић разговарао је са представницима Еулекса и инсистирао на хитном укључивању наших државних органа у истрагу, као и да нашој полицији одмах доставе све расположиве информације о овом тешком кривичном делу.

Министарство унутрашњих послова очекује да увиђај буде извршен на највишем професионалном нивоу, јер би у супротном истрага била изузетно отежана и могло би да дође до тешких последица.

Инсистирамо да Еулекс у најкраћем могућем року укључи државне органе Републике Србије у кривичну истрагу, што би омогућило да починиоци овог тешког кривичног дела буду  што пре приведени.

Министарство унутрашњих послова објавиће и свa документa којима је затражено укључивање државних органа Републике Србије у истрагу, као и упућени захтев за свим расположивим информацијама са којима располажу Еулекс и УНМИК.

 

Прилог 1

Прилог 2

Прилог 3

Прилог 4