Архива

Жандарм помогао повређеном у запаљеном аутомобилу

24.04.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Жандарм помогао повређеном у запаљеном аутомобилу
Жандарм помогао повређеном у запаљеном аутомобилу

У саобраћајној незгоди која се јуче поподне догодила на улазу у Умку, када је камион ударио у аутомобил који се запалио, повређеног возача у бесвесном стању, извукао је и пружио му прву помоћ Иван Дамњановић припадник београдског одреда Жандармерије.

„Супруга и ја смо били на аутобуском стајалишту када се зачуо прасак и запомагање. Угледали смо женску особу која је изашла из задимљеног аутомобила. Потрчао сам и угледао непомичног возача. Одмах сам рекао супрузи да позове хитну помоћ и ватрогасце, а ја сам за то време са још једним мушкарцем пружио прву помоћ возачу који је након пар минута дошао свести, а затим смо га извели из аутомобила који је почео да гори“, каже за Полицију данас Дамњановић.

Како је објаснио, аутомобил је брзо горео, иако су покушали да спрече ширење ватре. Ватрогасци су брзо дошли, а хитна помоћ је повређене превезла у болницу.

„Најважније је да су обе особе из аутомобила живе, иако је призор, прво прасак а затим и ватра остављао утисак да је ситуација много озбиљнија“, рекао је Дамњановић.

Овај храбри жандарм истиче да су га љубав према својој земљи и помагање другима, за које сматра да су једне од најважнијих вредности, повеле да се запосли у Жандармерији и да у сваком тренутку посвећено ради свој посао.