Архива

Краљевачки жандарми прикупили помоћ за малишане на Косову и Метохији

07.05.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Прикупивши новац и чак тону помоћи за децу са Косова и Метохије припадници краљевачког Одреда Жандармерије данас  су показали праву хуманост на делу и истинску племенитост.

-Уз одобрење и подршку министра Небојше Стефановића, сви припадници нашег Одреда прикупили су новац и око тону играчака, обуће и одеће за малишане са Космета – рекао је Дејан Луковић, командант краљевачке Жандармерије.

Луковић је истакао да је ова хуманитарна акција изведена у сарадњи са Унијом студената Правног факултета у Крагујевцу и да представља сјајан пример како на прави начин треба подизати свест младих људи да пружају помоћ и чине добра дела.

Прикупљена помоћ биће намењена малишанима са Косова и Метохије којима је оваква помоћ од изузетног значаја, а од посебне важности је и то што ће део новчаних средстава бити додељен за изградњу вртића на тим просторима.

Припадници Жандармерије су момци лављег срца и племените душе што су небројено пута показали. Ова донација ће најпре бити упућена деци у Прилужју и Призрену, а затим и осталим малишанима из наше јужне покрајине – рекао је Мирослав Милић из Уније студената.

Представници Уније студената су се захвалили свим припадницима краљевачког Одреда Жандармерије, а овом приликом команданту Дејану Луковићу представник Уније студената Правног факултета уручио је захвалницу и икону Светог цара Лазара.