Архива

У притвору осумњичени за више кривичних дела

19.02.2018.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Иригу и Руми ухапсили су М. Б. (31), због постојања основа сумње да је за неколико дана извршио више кривичних дела: неовлашћено коришћење туђег возила, крађа, фалсификовање и злоупотреба платних картица, ометање службеног лица у вршењу службене дужности, посебни случајеви фалсификовања исправе и неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је М. Б. у три наврата, улазио у незакључане аутомобиле и возио их у Руми и околини а са једног возила скинуо праве и ставио неприпадајуће регистарске таблице.

Када је полиција покушала да га заустави у вожњи у једном од аутомобила, игнорисао је упозорење и продужио вожњу.

Сумња се и да је у болници украо платну картицу коју је покушао да искористи на бензинској пумпи, након чега је побегао не плативши рачун.

Такође се сумња да је М. Б. из два фрушкогорска манастира украо прилоге верника и сувенире. Приликом хапшења, код њега су пронађени украдени предмети и таблете са листе психоактивних контролисаних супстанци.

Након задржавања до 48 часова и саслушања у Основном јавном тужилаштву у Руми, осумњиченом је, судским решењем, одређен притвор до 30 дана.