Архива

Завршена вишедневна акција „Сава“

28.03.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

У организацији DCAF-а ( Женевски центар за владавину права) у периоду од 19 до 28. марта 2018. године на шест пунктова на територији полицијских управа Ниш, Врање и Лесковац спроведена је заједничка акција „Сава“ .

Размена искустава полицијских службеника из региона на откривању илегалних миграната и других видова прекограничног криминала био је основни циљ  ове заједничке операције. Припадници српске полиицје су заједно са полицајцима из региона радили на откривање и спречавање кријумчарења ирегуларних миграната, наркотика и оружја, као и откривању других видова прекограничног криминала.

У овој акцији прегледано је 1.525 возила и контролисано 1.925 лица.

Откривено је и заплењено 5.378 паклица цигарета, без акцизне маркице, 472 грама опојне дроге хероин, 2.100 кесица „камагре“ и пронађена су три  илегална мигранта.

Земље учеснице су биле Република Аустрија, Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Македонија, Црна Гора, Република Словенија, Република Хрватска, Република Молдавијa и Република Србија, а такође учествовао је и представник ЕВРОПОЛ-а.

У заједничкој акцији из Министарства унутрашњих послова Републике Србије учествовали су полицијски службеници управа граничне полиције и  криминалистичке полиције и полицијских управа у Нишу, Врању и Лесковцу. Такође су били и службеници Министарства финансија, Управе царина  и  Војскe Републике Србије.