Архива

Припадници МУП-а спровели више одвојених акција сузбијања финансијског криминала и корупције

02.05.2018.
МУП

 

Број: 319/18
2. мај 2018. године


Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција сузбијања финансијског криминала и корупције, у претходних неколико дана ухапсили су 16 особа осумњичених да су у периоду од 2013. године до данас починили више коруптивних и других кривичних дела, док су против још 42 особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Сумња се да су они извршењем кривичних дела буџету Републике Србије и другим привредним субјектима и физичким лицима нанели материјалну штету од око 800 хиљада евра.

Осумњиченима, који су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Панчево, Крушевац, Бор, Ваљево, Крагујевац, Нови Пазар и Сремска Митровица, на терет се стављају злоупотреба службеног положаја, давање мита, пореска утаја, недозвољен промет акцизних производа, недозвољена производња, недозвољена трговина, проневера у обављању привредне делатности, фалсификовање службене исправе и неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Међу ухапшенима су овлашћено лице предузећа „Soko interprodukt“, одговорно лице доо „Ratatouille“ из Панчева, власник агенције за кетеринг „Јelena & White symphony“, одговорно лице занатско молерске радње „Панелан“ у Панчеву, одговорно лице агенције „Vision media“; овлашћено лице предузећа „Eurosicam plus“, одговорно лице предузећа „Стојковић превоз плус“.

Такође, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 42 особе, међу којима је полицијски службеник, четири царинска службеника, одговорно лице Народног универзитета Мали Иђош у Ловћенцу, одговорно лице Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда Меленци“, функционер савета Месне Заједнице „Злот“, в.д. одговорног лица ЈКП „Хигијена Зајечар“, као и власници и одговорна лица у више привредних друштава.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су одговорно лице предузећа „Стојковић превоз плус“ ДОО М.С. (1985), због постојања основа сумње да је починио кривично дело давање мита.

Сумња се да је М.С. априла ове године у просторијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Одсека за превоз путника у друмском саобраћају, овлашћеном лицу Министарства понудио 100 евра мита, захтевајући од њега да му омогући и убрза поступак добијања дозволе за међународни транспорт путника у друмском саобраћају, за потребе његовог предузећа, иако није испуњавао законом предвиђене услове за то. Овлашћено лице Министарства није хтело да прими мито и случај је пријавио полицији.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву, у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсили су две особе осумњичене да су утајиле порез и на тај начин оштетиле буџет Републике Србије за више од пет милиона динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела пореска утаја и фалсификовање службене исправе ухапшени су овлашћено лице предузећа „Soko interprodukt“ доо М.С. (1957) и одговорно лице тог предузећа В.М. (1992), док је за још једном особом расписана потрага.

Осумњичени се терете да су од априла 2016. до августа 2017. године, у намери избегавања плаћања пореза на додату вредност у пословним књигама предузећа „Soko interprodukt“ лажно приказали пословни однос са две фирме и сачинили лажне фиктивне рачуне о набавци робе од тих предузећа у вредности од око 31,5 милиона динара, а да стварне испоруке робе није било.

Ти фиктивни рачуни су, како се сумња, касније искоришћени у ПДВ пријавама, предузећа „Soko interprodukt“ као претходни порез са правом на одбитак од 5.254.220 динара.

На тај начин предузеће „Soko interprodukt“, стекло је право на повраћај ПДВ-а од 5.254.220 динара, што су осумњичени искористили као порески кредит како би наредне обавезе плаћали из тих средстава.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су Ј.М. (1983), осумњичену да је у претходних годину дана за потребе више лица сачињавала фалсификована сведочанства и дипломе средњих школа, визе, дозволе, лична документа и уверења.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњичене пронашла и одузела опрему за прављење диплома, 1.000 евра, као и 82 бланко образаца диплома, сведочанства, извода из матичне књиге венчаних, умрлих и рођених, уверења о положеном завршном испиту.

Код осумњичене у стану пронађена су и 22 обрасца виза и исправа страних држава, фалсификовано сведочанство и диплому средње Машинско саобраћајне школе у Нишу, штамбиљ „Скупштине општине Подгорица“ и један пластични отисак печата са натписом „Секретаријат за Управу“.

Због постојања основа сумње да је починила кривично дело фалсификовање исправе осумњичена је уз кривичну пријаву приведена Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су починили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Ухапшени су одговорно лице предузећа д.о.о. „Ratatouille“ из Панчева Т.К. (1992), власник агенције за кетеринг „Jelena & white symphony“ Ј.Ј. (1979), одговорно лице занатске молерске радње „Панелан“ С.Ц. (1971) и власник агенције „Vision media“ В.К. (1972).

Сумња се да је Т.К. октобра 2017. године на основу фиктивне документације од Фонда за развој, добио кредит и бесповратна средства од 5.485.000 динара, која је потом неосновано трансферисао на рачун агенције за кетеринг „Jelena & white symphony“ и агенције „Vision media“.

Та средства су, како се сумња, даље пренета на рачун радње „Панелан“ на име фиктивних услуга реновирања пословног објекта агенције за кетеринг,одакле су подигнута у готовини.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Панчеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у том граду, ухапсили су одговорно лице предузећа ''Еurosicam Plus'' М.А. (1966), због постојања основа сумње да је починио кривичнa делa проневера и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је М.А. од октобра до децембра 2016. године, као одговорно лице предузећа ''Еurosicam Plus'' купио материјал, који је присвојио за себе и тиме оштетио предузеће ''Еurosicam Plus'' за око три милиона динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су три особе осумњичене да су без одобрења Министарства рударства и енергетике, неовлашћено производили и прерађивали песак и шљунак, а потом га даље продавали.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела недозвољена производња и недозвољена трговина ухапшени су одговорно лице радње ''Рајић Храна'' Х.Р. (1956), одговорно лице радње „МГ Коп“ М.Г. (1980) и одговорно лице аутопревозничке радње ''Грујић'' И.Г. (1977).

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Крушевцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Б.Ј. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

Полиција је код осумњиченог, приликом редовне контроле у комбију пронашла и одузела 122 килограма дувана у листу, 4.300 евра, 43.000 динара и 25 долара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Старој Пазови.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су Д.С. (1972), осумњиченог да је неовлашћено без одобрења Народне банке Републике Србије обављао мењачке послове.

Полиција је код осумњиченог, који је ухапшен приликом замене сто евра за динаре, пронашла и одузела 3.380 евра и 11.800 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Бору.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсили су Ф.Е. (1988) и С.Н. (1987), због постојања основа сумње да су починили кривична дела недозвољена трговина и фалсификовање исправе.

Полиција је у возилу које су користили осумњичени пронашла око 1.600 паклица цигарета без акцизних маркица, чија се вредност процењује на више од три милиона динара. Осумњичени су се приликом хапшења оглушили на наредбу полицијског службеника и одбили да зауставе ауто, а потом су приликом бежања ударили у друго возило.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.


КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против одговорног лица Народног универзитета „Мали Иђош“ у Ловћенцу, због постојања основа сумње да je починио кривична дела злоупотреба службеног положаја, проневера и више кривичних дела неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Сумња се да је он у дужем временском периоду неосновано издавао оверене дипломе појединцима о стручној оспособљености за разна занимања, наплаћујући за то 100 евра по дипломи.

Такође, сумња се да је неосновано присвојио лаптоп, који је власништво Народног универзитета, као и да је супротно намени користио субвенције одобрене за потребе институције, чиме је себи прибавио противправну имовинску корист  вишу од 550.000 динара, за колико је оштетио буџету Републике Србије.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу Одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, поднели кривичну пријаву против одговорног лица Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда Меленци“, због постојања основа сумње да је починила кривично дело несавестан рад у служби.

Сумња се да је она, од јуна 2014. до марта 2017. године супротно важећој Уредбом о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама, закључила више уговора о раду са запосленима са увећаним коефицијентима.

На овај начин осумњичена је оштетила Специјалну болницу за рехабилитацију „Русанда Меленци“ за више од два милиона динара.

* * *

Припадници Министарстава унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења Вишег јавног тужилаштва за сузбијање корупције у Нишу, поднели су кривичну пријаву против четири  службеника Управе царина, због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.  

Сумња се да су они приликом царинске контроле, користећи службени положај,  део робе која је одузета из једног возила, у вредности од око 73.000 динара задржали за себе.

Како се сумња, поменуту робу нису унели у Потврду о привременом задржавању робе нити је евидентирали на било који други начин.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против полицијског службеника Полицијске станице Мали Иђош, због постојања основа сумње да je починио кривично дело фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је он, у административну забрану унео неистините податке, тако што је  фалсификовао потпис командира станице и потпис материјалног књиговође Полицијске управе Суботица и оверио их печатом који је на задужењу у Полицијској станици Мали Иђош.

Како се сумња, тако фалсификовану административну забрану, осумњичени је  предао у банку.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против в.д. одговорног лица Апотеке „Панчево“, због постојања основа сумње да је починио кривично дело повреда права по основу рада и права из социјалног осигурања.

Сумња се да током 2017. године осумњичени није доставио оверене обрачуне накнаде зараде за запослене раднике за време привремене спречености за рад, као ни обрачуне накнаде зараде за време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета, чиме је раднице оштетио за више од милион динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против в.д одговорног лица јавно–комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“, због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је он априла 2016. године донео решења о отказу уговора о раду због вишка запослених за дванаесторо радника због престанка потреба за обављањем послова на које су били распоређени, при чему им је супротно Закону о раду обрачунао и исплатио отпремнину само за године рада проведене у радном односу код последњег послодавца ЈКП ''Хигијена Зајечар''.

На тај начин радницима је мање обрачуната отпремнина, с обзиром да се она обрачунава за све године рада у радном односу у јавном сектору, у складу са  Законом о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору.

Осумњичени је тиме бившим запосленима ЈКП ''Хигијена Зајечар'' који су проглашени технолошким вишком нанео штету вишу од укупно 2,5 милиона динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Основног јавног тужилаштву у Новом Пазару, поднели су кривичну пријаву против две особе, због постојања основа сумње да су починили кривично дело фалсификовање исправе.

Сумња се да је првоосумњичени, по претходно добијеним подацима од другоосумњиченог, направио лажну исправу „Дозвола за превоз опасних материја“ Републике Словеније, коју је другосумњичени намеравао да употреби као праву.  

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал поднели су кривичну пријаву против одговорног лица предузећа „Аланео ком“ и „Стеауа стил“ из Београда, због постојања основа  сумње да је починио кривична дела пореска утаја и прање новца.

Сумња се да је он, користећи услуге организоване криминалне групе, чији су чланови раније ухапшени, од 2016. до краја 2017. године избегао да обрачуна и плати порезе и доприносе за око 25.000.000 динара.

У циљу прикривања незаконитог порекла имовине, он је, како се сумња, новац држао у готовини код себе иако је знао да потиче од извршеног кривичног дела пореске утаје, чиме је починио кривично дело прање новца.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели кривичну пријаву против бившег одговорног лица привредног друштва „Стандард“, због постојања основа сумње да је починио кривично дело оштећење повериоца.

Кривична пријава поднета је и против бившег члана градског већа Пожаревца и функционера скупштине тог предузећа, као и против бившег члана Скупштине привредног друштва „Стандард“.

Сумња се да је бивше одговорно лице привредног друштва „Стандард“, знајући да је то предузеће постало неспособно за плаћање, закупнину од закупаца преусмерио путем асигнације на своју зараду и дугове према јавним предузећима, које је на тај начин ставио у повољнији положај од других поверилаца.

На тај начин осумњичени је "Радну задругу Пожаревац" и Пореску управу оштетио за 781.000 динара.

Такође, постоје основи сумње да су функционер и члан скупштине привредног друштва „Стандард“ злоупотребивши положај одговорног лица донели одлуку  скупштине којом су умањили излицитирану цену закупа и тиме оштетили "Стандард" за 1.270.687 динара, за колико су прибавили противправну имовинску корист закупцима.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у Петровцу на Млави, поднели су кривичну пријаву против две особе, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело превара.

Сумња се да су током 2017. године, лажно приказујући чињенично стање, довели у заблуду четворо оштећених да ће им обезбедити боравак и добијање лажне визе за иностранство, као и новчану зараду.

Такође, сумња се да су у заблуду довели и једну предузетничку радњу да ће извршити плаћање за изведене грађевинске радове.

На тај начин осумњичени су оштећенима нанели штету у укупном износу од 11.769.320 динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у Петровцу на Млави, поднели су кривичну пријаву против две особе, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Сумња се да су током 2017. године, приликом овере код нотара, односно у  Општинској управи у Петровцу на Млави, користи фалсификовану диплому средње медицинске школе.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу Основног јавног тужилаштва у Неготину, поднели су кривичну пријаву против одговорног лица предузећа ''Calibar'' из Младеновца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је он сачинио потврду неистините садржине у којој је навео да је пиштољ, власништво физичког лица, био на сервису у предузећу ''Calibar'' марта 2017. године и да је том приликом утврђено да је потпуно функционално и безбедно за употребу, иако је пиштољ предат полицијској станици Стари Град у Београду новембра 2016. године.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег  јавног тужилаштва у Нишу, поднели су кривичну пријаву против функционера месне заједнице Злот и шумара у Шумској управи у Бору, због постојања основа сумње да су  починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је првоосумњичени половином новембра 2017. године, другоосумњиченом шумару омогућио да присвоји три стабла тополе, која су била у власништву месне заједнице Злот, као техничку грађу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, поднели су кривичну пријаву против запосленог у Основној школи "Павле Илић Вељко" у Прахову, због постојања основа сумње да je починио кривичнo делo злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је он током 2015., 2016. и 2017. године обавио низ незаконитих преноса новчаних средстава са жиро-рачуна школе и са рачуна родитељски динар на своје приватне текуће рачуне.

На тај начин осумњичени је прибавио противправну имовинску корист од око 250.000 динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичне пријаве против две особе, осумњичене да су  починиле кривично дело фалсификовање новца.

Сумња се да су они од почетка године до данас прибављали лажни новац, који је покушали да ставе у оптицај у једној мењачници у Зрењанину.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против осумњиченог за кривично дело фалсификовање новца.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла фалсификоване новчанице.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, у три одвојена случаја, поднели су кривичне пријаве против три особе због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу.

Сумња се да су они без одобрење Управе за игре на срећу Министарства финансија, у три локала организовали игре на срећу на слот апаратима.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против два одговорна лица предузећа „ТЕRA LUX”, због постојања основа сумње да су починили кривична дела повреда права на основу рада и права из социјалног осигурања и кривично дело превара.

Сумња се да су они оштећеној ускратили право по основу рада и социјалног осигурања и без њеног знања је одјавили са обавезног социјалног осигурања, као и да јој нису исплатили зараду и припадајуће доприносе од октобра 2017. године до дана одјаве.

Сумња се да су оштећену, такође, довели у заблуду да потпише Уговор о преносу удела у предузећу ”ТЕRA LUX”, чиме је на једног од осумњичених пренето 100 одсто капитала друштва уз накнаду од 2.400 евра, која није у целости исплаћена оштећеној.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против једне особе  осумњичене да је починила кривично дело неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

Осумњичени се терети да је априла ове године, у намери прибављања имовинске користи за себе набавио робу широке потрошње вредну око 100.000 динара,  намењену за даљу трговачку делатност. Како се сумња, за ту робу није поседовао никакву пратећу документацију, а за трговачку делатност није поседовао одговарајућу дозволу надлежног органа.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против запосленог у предузећу АД „Србија Карго“, због постојања основа сумње да је починио кривично дело превара у обављању привредне делатности.

Сумња се да је он јуна 2016. године лажно променио пребивалиште и на тај начин остварио право на накнаду и наплатио од фирме трошкове превоза за одлазак на рад и долазак са рада. Осумњичени се терети да је на тај начин оштетио предузеће „Србија Карго“ за око 170.000 динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против одговорних лица предузећа „IMI TRANS 021“ ДОО Београд, „КRONOS-TIN“ ДОО Београд и „AUTHENTIC TEAM“ ДОО Београд, због постојања основа сумње да су починили кривично дело пореска утаја.

Сумња се да су одговорна лица предузећа „IMI TRANS 021“ и „КRONOS-TIN“, од иностране компаније током 2016. Године, за потребе својих предузећа купили воће које су задржали за себе, а потом га продали на црно.

Сумња се да они при куповини воћа нису обрачунали и уплатили порезе и доприносе, чиме су буџет Републике Србије оштетили за 23.361.561 динара.

Одговорно лице предузећа „AUTHENTIC TEAM“ терети се да је у намери избегавања плаћања пореза и доприноса током 2016. године, без правдања у пословном књиговодству, са текућих рачуна фирме подигао 15.197.900 динара.

Сумња се да није извршио обрачун и плаћање припадајућих пореза и доприноса на зараде у износу од 3.569.490 динара, за колико је оштетио буџет Републике Србије.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу Посебно одељење за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против запосленог у Специјализованој земљорадничкој сточарској задрузи „1. децембар“ из Житорађа, због постојања основа сумње да је починио кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Сумња се да је он, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, у више наврата током 2017. године, присвојио за себе више од 180.000 динара од продаје свиња.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против осумњиченог да је починио кривично дело фалсификовање новца.

Сумња се да је он током априла ове године оштећеном мобилни телефон платио фалсификованим новчаница у апоенима од 100 евра.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против четрдесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело кријумчарење.

Полиција, на граничном прелазу Бадовинци, приликом контроле аутомобила, којим је управљао осумњичени у „бункеру“ возила пронашла и одузела 329 боксева цигарета.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у том граду, поднели су кривичну пријаву против одговорног лица у привредних друштава  „Златиборски двор“, „Чаролија домаћег кутка“ и „ST. Olive“, због постојања основа сумње да је починио кривично дело пореска утаја.

Сумња се да је током ове и прошле године са пословних рачуна наведених привредних друштава подигао 20.552.747 динара, које је присвојио за себе, при чему није обрачунао порез на остале приходе и припадајуће доприносе за пензијско и инвалидско осигурање.

На тај начин, осумњичени је избегао плаћање пореза на зараде и доприносе за обавезно социјално осигурање од 4.717.599 динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди, по налогу Основног јавног тужилаштва у Сенти, поднели су кривичну пријаву против агента осигуравајућег друштва „Винер штедише“ експозитуре у Сенти, због постојања основа сумње да je починио кривично дело превара.

Сумња се да је он довео у заблуду оштећеног да му током 2015., 2016. и 2017. године у готовини исплати 6.000 евра на име годишњих премија осигурања, које осумњичени није уплатио на пословни рачун осигуравајућег друштва, већ је присвојио за себе.