Архива

Ухапшен возач који је изазвао тешку саобраћајну несрећу код Чачка

16.06.2018.
МУП


Број: 454/18
16. јун 2018. Године

Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу заменика основног јавног тужиоца у Чачку, ухапсили су Н. Ј. (1979) из околине Чачка, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Он се терети да је синоћ око 23,00 часа, у месту Мојсиње код Чачка, изазвао тешку саобраћајну незгоду, у којој су четири особе погинуле, две задобила тешке, а једна лаке телесне повреде.

До незгоде је дошло када је осумњичени Н. Ј. управљајући аутомобилом марке „шкода“ чачанских регистарских ознака, услед неприлагођене брзине кретања, сустигао и ударио путничко возило марке „југо“ које се кретало испред њега у истом смеру. Након тога је возач „шкоде“ прешао у леву коловозну траку и ударио у предњи део путничког возила марке „ауди“, крагујевачких регистарских ознака, које се кретало из супротног смера. Од силине удара „ауди“ je слетео у канал, док се возило „шкода“ окренуло на коловозу и ударило у „југа“ који је слетео ван пута и ударио у металну ограду.  

У овој незгоди смртно су страдале четири особе, док су две особе задобиле тешке телесне повреде опасне по живот. Лакше је повређен возач „југа“.

Повређени путници збринути су у чачанској болници.

Осумњиченом Н.Ј. одређено је задржавање до 48 часова и уз кривичну пријаву биће приведен надлежном тужилаштву.