Архива

Брзом акцијом полиције ухапшени након тешке крађе на ауто-путу

05.05.2018.
MУП

  Београд,

   Број: 326/18

   5. мај 2018. године

У заједничкој координираној акцији припадника Министарства унутрашњих послова у Београду, Краљеву и Крагујевцу, убрзо након тешке крађе на ауто-путу ухапшени су Д.С. (1971) и Д.В. (1983) из Краљева, осумњичени да су извршили то кривично дело.

Сумња се да су њих двојица јутрос, на паркингу у близини бензинске станице "НИС" у Коларима, код  мотела "Јерина", пришли аутомобилу у коме је спавала четворочлана породица, иначе страни држављани. Када су приметили да породица спава и да на месту сувозача седи жена, која је у крилу држала торбу са новцем и документима, један од њих двојице је разбио стакло и кроз поломљени прозор отргао торбу. Потом је утрчао у аутомобил "алфа" италијанских регистарских ознака које не припадају том возилу, где га је чекао други осумњичени.

Полиција је одмах, по пријави догађаја, кренула у потеру за њима и ухапсила их на улазу у Краљево. Приликом хапшења, осумњичени су покушали да побегну и ударили у службено возило.

Приликом извршења кривичног дела и хапшења није било повређених.

Код осумњичених је пронађен новац који су украли из ташне, док је торба са пасошима, картицама и документима пронађена на једном паркингу на ауто-путу где су је избацили након што су узели новац.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа на дрзак начин, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведи надлежном тужилаштву у Смедереву.