Архива

Полиција у више градова Србије, у одвојеним акцијама, ухапсила 41 особу и запленила већу количину различитих врста дрога

29.04.2018.
МУП
Полиција у одвојеним акцијама ухапсила 41 особу и запленила већу количину различитих врста дрога
Полиција у одвојеним акцијама ухапсила 41 особу и запленила већу количину различитих врста дрога
Полиција у одвојеним акцијама ухапсила 41 особу и запленила већу количину различитих врста дрога
Полиција у одвојеним акцијама ухапсила 41 особу и запленила већу количину различитих врста дрога

Број: 307/18
29. април 2018. године


У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана ухапсили су 41 особу због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге.

Одузето је око 126 килограма марихуане, више од 250 грама хероина, 44 грама кокаина, 490 грама амфетамина, 36 грама хашиша, 732 таблете екстазија и више од 1.000 комада разних таблета.

На територији Београда и Јагодине откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима, као и неопходна пратећа опрема за узгој.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима и запленила око 90 килограма сирове марихуане и ухапсили Ђ. М. (1991) и Д. Г. (1993), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у лабораторији, која се налазила у викендици у месту Дражевац, код Обреновца, запленила 277 стабљика марихуане висине од 140 и 60 сантиметара и једну електронску вагицу за прецизно мерење са траговима дроге.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима, запленила око 15 килограма сирове марихуане и ухапсили Ж. П. (1980).

Претресом стана и других просторија које Ж. П. пронађена је лабораторија у којој су се налазиле 23 биљке, висине од 20 сантиметара до два метра, док је у помоћном објекту породичног домаћинства пронађена и тегла са сасушеном марихуаном.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога бити приведен вишем јавном тужиоцу у Јагодини.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву запленили су више од два килограма марихуане, 353 комада екстазија , око 90 грама амфетамина и мању количину хашиша и кокаина.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшен је М. Н. (1991).
 
Полицијa је приликом претреса стана осим наркотика, код осумњиченог пронашла и два пиштоља, због чега му се на терет ставља и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су М. Ј. (1989), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла и запленила око два килограма марихуане марихуане, 23 грама кокаина, 81 грам амфетамина и електронску вагицу за прецизно мерење.

Полиција је од осумњиченог запленила и око 371.000 динара, 700 евра, 560 долара и 20 швајцарских франака, за које се сумња да су стечени продајом опојних дрога.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Н. Ђ. (1996) и Д.  Р. (1999), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса викендице осумњиченог Н. Ђ. у дворишту пронашла око пола килограма марихуане и две дигиталне вагице за прецизно мерење.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су И. П. Б. (1973), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиције је приликом претреса стана осумњиченог у Ади пронашла и запленила 170 грама осушене и једну стабљику марихуанe, као и 61 саксију у којима се налазило 47 изниклих биљака марихуане дужине до 10 сантиметара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву привeден Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању запленили су око 13,5 килограма марихуане спаковане у 22 пакета.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, полиција је поднела кривичну пријаву против Ш. С. (1989) и И. М. (1989), који се већ налазе у притвору, због истог кривичног дела када им је одузето 7,7 килограма марихуане.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Г. К. (1988) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса пословног простора, који Г. К. користи, пронађено је и одузето 567 грама марихуане спаковане у једну већу ПВЦ кесу, пет ПВЦ пакетића и две тегле, док је у још две кесе пронађено 35 грама амфетамина.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Г. Г. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени пронађено је и одузето 108 грама хероина.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили Н. Т. (1967) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога
Приликом претреса стана код њега је пронађено и одузето 287,53 грама марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту ухапсили су Ј. В. (1959), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је прилико претреса стана осумњиченог пронашла и запленила око 300 грама марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Пироту.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М. М. (1985), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 200 грама марихуане спаковане у три пакета и две електричне вагице за прецизно мерење.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници  Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су око 50 грама хероина спакованог у 55 пакетића и ухапсили две особе.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени су Г. Ђ. (1992) и Д. А. (1995).

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су око 130 грама марихуане и мању количину кокаина и ухапсили две особе.

Због постојања основа сумње да су починили кривично неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени су С. Б. (1981) и Б. М. (1992).

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б. С. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана осумњиченог полиције је пронашла и запленила око 23 грама хероина, као и мању количину амфетамина и марихуане.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су В. Ч. (1975), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и запленила око 400 грама марихуане и дигиталну вагицу за прецизно мерење.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину.