Архива

Откривене лабораторије за производњу марихуане

24.01.2018.
MУП

Београд

Број:  51 /18

24. јануар 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у две одвојене акције на територији Суботице и Сомбора открили су две лабораторије за производњу  марихуане у вештачким условима, запленили више од три и по килограма марихуане спремне за продају, 1.175 стабљика марихуане у сировом стању тежине више од 150 килограма и ухапсили три особе.

Полиција у Суботици је у подруму куће М. Л. (1980), у којој је затечен и његов брат А. Л. (1982), у околини Суботице пронашла лабораторију за производњу марихуане, 179 саксија са овим наркотиком, затим три килограма и 677 грама марихуане упаковане у кутије и комплетну опрему за производњу опојне дроге.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, по налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени тужиоцу.

У другој акцији, припадници МУП-а у Београду и у Сомбору открили су лабораторију са 996 стабљика марихуане у сировом стању и ухапсили М. Р. (1992), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Лабораторија за вештачку производњу марихуане пронађена је приликом претреса објекта на територији Сомбора, а вредност ове заплењене дроге процењује се на око 50.000.000 динара.

Осумњичени М.Р. је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Сомбору.