Архива

Кинескиње спасене из снега

15.02.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Две Кинескиње које су се синоћ изгубиле након што су изнајмљеним аутомобилом обилазиле реон Таре, за кратко време полиција је лоцирала и заједно са Жандармеријом, ватрогасцима и Горском службом спасавања извукла из снега у коме су биле заглављене.

„Синоћ су нас њихови пријатељи који су им изнајмили аутомобил обавестили да су се две Кинескиње, мајка и ћерка, највероватније изгубиле“ каже начелник полицијске станице у Бајиној Башти Бојан Ђорђевић, који је заједно са колегама из овог места и Ужица, као и са ватрогасцима, Жандармеријом и спасиоцима горске службе за непуних сат и по пронашао туристкиње.

До ове незгоде је највероватније дошло јер су промашиле пут којим је требало да иду.

„Лоцирали смо сигнал телефона једне од њих и за кратко време дошли до аутомобила који је био заглављен у снегу, изнад језера Перућац. Оно што је важно Кинескиње нису биле повређене, већ само мало уплашене“ каже Ђорђевић.

У Полицијској управи у Ужицу кажу да није први пут да се овакве и сличне ситуације дешавају у планинским пределима, поготово зими.

„Овим путем апелујемо на све возаче, нарочито на туристе да воде рачуна о вожњи у зимским условима, посебно у планинским областима где се захтева додатна пажња с обзиром на смањену видљивост и непознат терен“, кажу из Полицијске управе у Ужицу.