Архива

Земунски полицајци спасли девојчицу

17.01.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

"Све време сам се бојао да се не оклизне, а знао сам да не смемо нагло да уђемо и уплашимо је. Када смо напокон отворили врата, угледао сам је на прозору. Прилазио сам јој полако и у делићу секунде видео како губи равнотежу. Ухватио сам је око струка и повукао на сигурно", каже земунски полицајац Мирослав Бујић, који је заједно са колегом Дејаном Савићем у Земуну спасао девојчицу која је претила да ће скочити са трећег спрата.

Девојчицу, која је стајала на прозору, угледали су пролазници који су одмах позвали дежурну службу полиције, која је на место догађаја стиглa за само неколико минута.

"Били смо недалеко одатле, а чим смо на радио вези чули да неко прети да ће скочити, укључили смо ротацију и кренули. За два, три минута стигли смо испред. Видели смо је, седела је на отвореном прозору. Опрезно сам започео разговор са  њом, причао о разним темама, како би је умирио и скренуо јој пажњу", каже Савић.

Говорио јој је да се чврсто држи за окно прозора, да се не нагиње напред и да ни случајно не гледа на доле, како се не би успаничила због висине и случајно оклизнула. Када је видео да девојчица пажљиво слуша његове савете, Савић јој је објаснио да ће његов колега ући у стан и да не треба да се плаши.

"Морао сам да водим рачуна о свакој изговореној речи јер у оваквим ситуацијама свака реч има огромну тежину. Једна погрешна, могла би да има кобне последице", каже Савић.

За то време, његове колеге биле су испред стана и чекале да им Савић јави када могу да уђу унутра.

Полицајац Бујић, који је девојчицу повукао са прозора на сигурно, истиче да су му тренутци док је чекао били најтежи.

Савићу и Бујићу ово није први пут да су спасли нечији живот. Савић истиче да ће му у сећању увек остати урезано када је прошле године у центру Земуна пронашао деветогодишњака који се изгубио и вратио га родитељима, а Бујић када је пре три године из Дунава извукао жену која се случајно оклизнула и упала у реку.