Архива

Откривена илегална лабораторија, заплењено 80 килограма сканка

13.03.2018.
МУП
Откривена илегална лабораторија, заплењено 80 килограма сканка
Откривена илегална лабораторија, заплењено 80 килограма сканка

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке једнице (САЈ), у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, открили су илегалну лабораторију за узгој „сканка“, запленили око 80 килограма ове опојне дроге и ухапсили петочлану организовану криминалну групу. 

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, ухапшени су М.Ш. (1988), Н.Ј. (1990), О.Р. (1990) и Ж.М. (1977), сви из Сремских Карловаца, и Б.С. (1977) из Пећинаца,  док се за још једним осумњиченим интензивно трага.

Сумња се да су се чланови ове организоване криминалне групе у у дужем временском периоду бавили производњом и продајом „сканка“, који су дистрибуирали крајњим купцима на територији Републике Србије.

Полиција је приликом претреса породичне куће једног од осумњичених у Инђији у подрумским просторијама пронашла савремено опремљену лабораторију за узгој "сканка" у вештачким условима, а ухапшени чланови организоване криминалне затечени су у току брања и паковања дроге.

Синхронизованим претресима на више адреса, заплењени су око 80 килограма „сканка“, као и пиштољ „магнум 357“ са 49 метака и два луксузна путничка возила.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.