Архива

Код Уба заплењено око 60.000 паклица цигарета

17.01.2018.
ПУ Ваљево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву запленили су око 60.00 паклица цигарета и ухапсили М. Б.(1968), Д. Ј. (1993) из Уба и М.Т. (1993) из Београда, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење и кријумчарење. Вредност заплењених цигарета процењује се на око 12 милиона динара.

Сумња се да је ову количину цигарета из Црне Горе довезао Д. Ј. теретним возилом са цистерном, власништво једне фирме са подручја Уба у којој је запослен као возач. Цигарете су складиштене на тавану куће М. Б. из околине Уба, где је полиција пронашла 48.710 паклица цигарета марке „монус“, „марк 1“ и „монтреал“, без акцизних маркица и документација о пореклу робе.

У непосредној близини куће у којој су заплењене цигарете, полиција је у комби возилу којим је управљао М.Т. пронашла још 11.000 паклица цигарета, без акцизне маркице, претходно преузетих од М. Б.

По налогу основног јавног тужиоца, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени тужилаштву у Убу.